A kde jsi přišel na hmoždinku s velikostí 8 mm? Mám dojem, že od začátku píše o metrickém závitu o Ø8 mm na jedné straně a vrutu o Ø8 mm na straně druhé. Ony se snad ani jiné nedělají, jen se stejným průměrem.ransom píše:Jen bych si dovolil dodat:
Sebelepší hmoždinky do duťáků nejsou nic platné bez správných vrutů. Vrut by měl mít pro 8mm hmoždinku průměr 4mm (typicky) a délku takovou, aby dosáhl cca 10mm za konec hmoždinky..
Jak připevnit madlo na zeď ?
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:"Hochu, máš tam zub ze lžíce bagru nebo kus kladiva z drtičky, ty se dělají z manganový oceli, aby se tak rychle neopotřebovaly, ale holt nic není věčný a občas se jim nějakej ulomí - proto jsou taky výměnný. No a třídička štěrku nepozná, jestli jí sejtama propadává kus kamene, nebo příslušně velkej kus železa ..."
U mě asi né. V tý době co, se barák stavěl si ještě maltu míchali v neckách.
Ale ty spálený cihly z šesti bývalých bydžovských cihelen pamatuju, ty byly nerozbitný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
(Moje práce obnáší časté kotvení ke kdečemu a doma mám neskutečně aušusový zdi).
Jiná možnost je v místě kotvení vybourat duťák a zazdít to plnou cihlou. Nebo lépe vysekat díru a zahodit do ní kovovou základnu. Taky bych na tu skořápku nechtěl kotvit nic co má vydržet cloumání. Pod madla v koupelně jsem si radši zazdil ty plný cihly. Aby mě jednou manželka nezmlátila utrženým madlem.
Poku mas moznost konzolku posunout, zkus na stenu chvili foukat teplometem teply vzduch a pak termokamerou uvidis jak jsou kladeny cihly a nebudes vrtat do steny cihly nebo do malty. Zalezi samozrejme na okolnostech, pokud je tam 5cm omitky, asi to moc patrne nebude, ale za zkousku nic nedas, okud mas tu moznost. Mi tahle finta fungovala.
Takže zbývá pouze metoda zatlačit celou sestavu do malty. Jako to dělají řemeslníci, protože jinak by si nevydělali.
V návodech píšou, že malta je zpracovatelná asi 5minut při 20°C. Což je honička ale budu doufat, že 4 díry stihnu. Když kartuši trochu ochladím, čas snad trochu prodloužím.