Otravoval někdo samotného živnostníka bezpečností práce?
Moderátor: Moderátoři
Otravoval někdo samotného živnostníka bezpečností práce?
Přitom vyjmenované paragrafy na https://www.suip.cz/web/suip/vsechny-clanky/-/asset_publisher/BwIpyjT9IXe0/content/osvc-a-povinnosti-k-naplneni-bozp mluví o zaměstnavateli.
Co si v té Kopřivnici vymysleli, chtějí vyrazit nějaký prachy?
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
dávno to nikeho nezajímá…
na druhé straně riziko, že i třeba u někoho v bytě příde na kontrolu inšpekca, existuje, ale to by muselo byt na udání, jinak se ouřednickej ksindl ani nedozví, že vůbec nějaká stavba probíhá, a i na velkejch stavbách inšpekca dycky udělá bububu že blembáke, bote, veste a nashle
(to že třeba firmy lítají s plošinama určenejma DO VNITŘNÍCH PROSTOR po venku, vysunutejma na 10 metrů, no, ehm)
Behemot píše:tos asi četl tak v roce 1993, naše zřízení oprávnění probíhalo tak, že si zkontrolovali papíry na odbornost (vysvědčení, zkoušky a tak), ale následně nářadí, revize apod. proběhlo zaškrkáním políček formuláru přímo TIČRákem za asi 30 sekund, samotná autogramiáda trvala dýl, než todle, a nashledanou, za dva tejdny to pošlem
To určitě TIČR v roce 1993.
A jako OSVČ jsem s nima měl dočinění když jsem u zákazníka v dokončeným přízemním baráku zprovozňoval termostaty topení.
Přijeli dva machýrkové kravaťáci v helmách, vytáhli průkazy a chtěli mi dát flastr, že nemám na hlavě bezpečnostní přilbu. Co by asi na mě mnohlo v prázdným přízemním baráku bez venkovního lešení, těsně před nastěhováním asi spadnout? Ale nepřijeli kontolovat mě, byla to kontrola majitele na sousedovo udání na jiný řemesla, jen jsem se tam zrovna připletl. No nakonec dostali rozum, že tam na mě fakt nic spadnout nemůže a dali pokoj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Co se týče TIČRu, tak chtějí vědět, jestli máš měřák/vadasku (nechtějí vidět) a jestli máš přístup k normám. Osobně jsem prošel s tím, že aktuálně nemám na daném serveru normy předplacené, ale vím že tam jsou a kolik stojí...
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Můžou začít vopruzovat v momentě, kdy se stane úraz nebo nějaká další újma, kterou bys chtěl jako živnostník výhradně sebezaměstnávající uplatňovat jako pracovní úraz s odškodněním od pojišťovny.
No právě, co se ti může stát na prázdným přízemním baráku dva dny před kolaudací? Z toho, co tu píšete by teoreticky každej majitel RD a jeho rodinný příslušníci museli při pohybu uvnitř baráku nosit helmy.
Behemot píše:vona i při tom pádu může cosi pomoct, ale stejně, to je takový že na živé stavbě kde je šrumot, oka, dyž seš sám na baráku a lezeš maximálně na pětky štafle, no nevim
jinak TIČR se jako montuje do blembáků taky? nejsou voni úzce specializovej technicko-odbornej vorgán?
Brácha spadnul pozpátku z čtvrtý šprajcky hliníkáče na zámkovku, otok mozku a za 14 dní bylo po něm. Vlekli s jeho švárou na střechu garáže velkej vodní kolektor pro bazén, něco se poondilo a kolektor ho tak blbě schodil.
Když se to šetřilo, tak v zápisu bylo že kdyby měl stavební helmu, (v baráku 40 let po kolaudaci) tak by to nejspíš přežil. Když jsem se o tom bavil s patologem, tak mi řekl, že stejný pády s helmou skončí zlomenou krční páteří o ten lem helmy. Takže si vyber, nepřežít, nebo přežít a do konce života ležák kterej ničím nehne.
TIČR mimo jiné taky pohltil IBP.
Kamarád vyráběl pletené věci. Takže pletací a šicí stroj a počítač.BOBOBO píše:A odbornost ? Nejsem OSVČ , ale někde jsem četl , že např. elektrikář musí mít určité vybavení , které podléhá pravidelným kontrolám .
Takže si má nechat sepsat školení bezpečnosti práce a sám sebe proškolit? Polepit schody v baráku pruhovanou páskou? Zákonné pojištění zaměstnanců se na osvč nevztahuje.
A pak se podíváš na španělské skleníky a jejich zaměstnance https://www.youtube.com/watch?v=oZl1eBU4Qx0
Zavolají jako úřad, domluví školení, pak hodinový výplach hlavy a bohužel podepsal. Podpis je oprátka na dva roky, výpověď možná pouze v posledních dvou týdnech smlouvy. 5,5 tis. za školení na rok.
Nabídnou za nějakých ASI 10-20 tis. vypracujeme certifikát na 1 stroj; pracovní postupy, všecko byste měl vykachlíčkovat, aby to bylo nehořlavé, betonovou podlahu natřít.
Říkám si, jestli mafie má podobné praktiky... Nebo je podobnost čistě náhodná?
Naprosto nechápu jedince, kteří na něco podobného mají žaludek.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.