Regulovatelny stabilivany zdroj
Moderátor: Moderátoři
Regulovatelny stabilivany zdroj
chtel jsem slozit nejaky stabilizovany regulovatelny zdroj ktery bych mohl pouzit jako nabijecku na akumulatory a zaroven jako laboratorni zdroj mam doma trafo 24V ktere by se dalo pouzit nebyl by problem i dalsi mam doma i dve schema zapojeni akorad jsou na nema pouzite stare soucastky ktere jsem nikde nesehnal. Kdyby byl nekdo ochoten poradit pridat schema a vypsat soucastky.
Predem diky
proudova zatizitelnost toho 24V trafa je 2,08A bych mohl pouzit na ten laboratorni zdroj ale jestli nevim jaky je rozdil mezi linearni regulace a pulznim zdrojem bych musel videt ve chematu ja sem toktiz zacatecnik.
Co se tyka toho nabijece akumulatoru chci to na nabijeni auto akumulatoru 12 kdyby slo jeste na prepinani na nabijeni akumulatoru 6V mam doma trafo 350W nic o nem nevim jen ze se to vyuzivalo na ohrivani bot vystup je 12V.
http://www.bastleni.eu/obsah/reg_zdroj.pdf
mno on tam ma na vystupu sice jen pod 30V.. ale taky pouzil slabe trafo....
taky si ho budu stavet... zda se ze by moh byt dobry...
Ted te nechapu...nejdriv pises ze chces nabijec a linearni zdroj dohromady, tak proc delat prepinac na 6V, kdyz budes mit plynulou regulaci vystupniho napeti? Co vlastne chces? Zvlast zdroj a zvlast nabijecku? Z toho 350W trafa by nabijecka sla udelat, pokud je na vystupu 12V stridavych. BTW nepletes si trafo a zdroj? To trafo bude docela veliky a tezky.
A to druhe trafo 24V 2,08A vyuziju na ten stabilizovany regulovatelny zdroj. Zkusim sestrojit ten co nasel Rakosnik
Jinak dekuji za vse a za rady, protoze se teprv do toho dostavam takze nektere veci jsou mi nezname.
Rakosnik píše:mno.. zdroj to je dobry.... ale zbytecne slabe trafo...
ja bych pouzil min 30V a aspon pres 3A
jinak nejlepsi je do 35V/5A max
Oje
Mi rekni aplikaci kde potrebujes pres 3A na laboratornim zdroji.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
stepa píše:Rakosnik píše:mno.. zdroj to je dobry.... ale zbytecne slabe trafo...
ja bych pouzil min 30V a aspon pres 3A
jinak nejlepsi je do 35V/5A max
Oje, na 90% ozivovacich pokusu mu budou ty 2A stacit bohate. Ja jsem zatim vic jak ty 2A nepotreboval.
Mi rekni aplikaci kde potrebujes pres 3A na laboratornim zdroji.
chladnicka z auta- oprava - 4A odber pri 12V
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
stepa píše:zdenoeddie píše:chladnicka z auta- oprava - 4A odber pri 12V
Na tohle nepotrebujes laboratorni zdroj(teoreticky vlastne ano, kvuli proudove pojistce)...nato ti staci PC zdroj. Neco lepsiho by nebylo?
no v dobe ked stal pocitac 120 000 myslim ze nikto si to nedovolil pripojit na zdroj z neho