Garančka ve značkovém servisu-ano či ne
Moderátor: Moderátoři
Měl jsem auta, kde to nevadilo, ventily svisle proti pístům a hydroštely, i kdyby se potkaly, nic se nestalo. Pak už jsem jezdil a jezdím jen s řetězovými rozvody.
A s tou garančkou ve značkovém servisu už jsem to tu psal: třeba taková výměna oleje a filtru v neznačkovém servisu nemůže mít vliv na záruku, jestli odejde třeba ABS.
Ten předpis, podle kterého se na garanční servis nemusí pokaždé do značkového servisu, jestli jiný servis provede všechny předepsané kontroly, výměny a údržbu, je sice napsaný tak, aby v případě sporu měli právníci co dělat, ale platí. Je na rozhodnutí provozovatele vozidla, jestli připustí riziko, že k nějakému sporu může dojít, nebo to dá do servisu značkového, s jehož razítkem nebo záznamem v elektronické servisce nikdo polemizovat nebude.
A kutilmile - nelituju tě
Jinak opravdu nemusí jezdit na nic to značkového servisu, ale je to na každém, jak si to promyslí, např. kvůli vzdálenosti. Autorizovaný servis s platnou autorizací ho podle zákona plně nahradí ve všem. U garážníků je na tom ale stejně jako by si to dělal sám.
A platí i pro ty poťouchlíky, co vidí závadu na autě za každého počasí, že i když bude jezdit někdo jen do toho značkového servisu, tak se mu může např. motor zadřít i 2 měsíce po záruce naprosto bez problémů, pokud je ten výrobek blbě udělaný. Ale to ví přece každý, co si kupuje nové či staré auto podle jeho vlastností od hodně jejich uživatelů.
Tím jsem chtěl říct, že se dá jezdit i jako prase, s citem, aniž by v automobilu cokoliv nijak nadměrně trpělo, vyjma pneumatik v zatáčkách a peněženky při tankování.