Telefon Cisco CP8941 jako SIP klient
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Telefon Cisco CP8941 jako SIP klient
Po mnoha letech používání se nám začaly nějak divně chovat naše dva "paralelní" telefony Astra 6757i, které používáme pro volání "jako pevnou linku" s operátorem Odorik. K plné naší spokojenosti neplatíme žádný měsíční paušál a máme v domě dvě linky, které jsou (skoro) vždy funkční.
Rozhodl jsem se koupit nové přístroje a vybral jsem na Aukru VoIP telefony Cisco CP-8941.
Telefony přišly, jako takové jsou funkční, ale jsou nějaké "divné". Narozdíl od webového přístupu do tlf. Astra se do těchto přístrojů "nedostanu", resp. v prohlížeči obdržím jen hlášení "Error 403: Directory Listing Denied
Directory listing denied". Do nastavení v tlf. se dostanu, ale je, oproti Astrám, nějaké očesané, vůbec nemohu nastavit nic ohledně SIP operátora.
Zkoušel jsem googlit, vygooglil jsem nějaký SGN soubor s nastavením pro SIP, ale nemám ho jak do telefonu nahrát. Nějaký SW Unified Communications Manager (CallManager) existuje, ale jako nepartner Cisca ho nestáhnu.
Nevíte někdo, jak vyřešit připojení těchto přístrojů k SIP síti?
Díky všem.
PF
Cisco Call Manager je ustredna od firmy Cisco - na to zabudni.
Telefony Cisco maju dve varianty firmware - SCCP a SIP. SCCP funguje len s Cisco Call Managerom. Budes to asi musiet preflashovat na SIP (ak tam je teraz SCCP). Nie je to ale uplne trivialna operacia, kedysi som to robil a potrebova som na to DHCP a TFTP server.
-
petrfilipi
Já znám a používám starší řadu 79xx, ty mi jedou vzorně i na SCCP i s asteriskem, ale tady pro ty nové konfigy nemám.
Princip ale je stejný. Někde si rozjeďte TFTP server, a do dhcp serveru jako option 150 zadejte adresu TFTP serveru.
Telefon si tu adresu vezme a zkusí si stáhnout svůj konf. soubor. Pokud ho nalezne, natáhne si ho. takto stejně se řeší i upgrade fw. Pokud by ten telefon byl odemčený, můžete mu adresu tftp serveru zkusit zadat i přes menu.
Ale je to na dlouhé laborování, ale google věřím že poradí jak ten konfig napsat.
Tyhle telefony pro individuální použití nejsou, a díky tomu ani user-friendly
taky jsem si poridil na Aukru dva Cisco CP-8941. Dalo mi to trochu zabrat, ale nakonec oba bezi registrovane pres SIP k Odorik. Pokud by byl zajem mohu zabalit a poslat konfiguraci. Telefon nastesti nebyl uplne uzamceny a tak slo nastavit v menu:
Administrator settings > Network Setup > IPv4 Setup > Alternate TFTP Server
Potom mas na svem pocitaci bezici jednoduchy TFTP Server se soubory pro update firmwaru.
Puvodni SCCP firmware sel nahradit SIP verzi. Sehnal jsem
SIP8941_8945.9-4-1-8
Po prvnim bootu SIP verze zacne hledat na TFTP hodne souboru, ale hlavni je SEP(MAC ADRESA).cnf.xml
Pokud by nekdo mel dalsi 8941ku na prodej, tak mi urcite dejte vedet
- Přílohy
-
SEP1CE6C79B598E.cnf.xml.txt- Konfigurace pro Odorik
- (7.32 KiB) Staženo 210 x