Pájecí technika na SMD
Moderátor: Moderátoři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kalafunu používám jen pro "navonění" prostředí pro návštěvy, takže ji mám extra v misce v šupleti, ale zkusil jsem ten hrot (nahřátý cca na 330°C i více) namočit na 5s do kalafuny a nechat ho tam "vařit", pak na vzduchu 30s, až se ta kalafuna úplně spálí a přestane to kouřit.
A pak už jen očistit na houbě, na drátěnce to půjde taky. Cín není vůbec potřeba, patrně se jen sloupne nějaká vrstva oxidu. A jede se dál...
P.S. Jinak kvalita těch ZD hrotů je otřesná, chce to koupit 10 a vybrat 5, co něco vydrží. Zbytek nechat pro stav nouze. A taky je dokolečka neměnit, raději si koupit další pájecí pero a přehazovat ty pera.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Evidentně lže, prohlašuje černou za bílou a vice versa (jak je dnes obvyklé).
Jejich FAQ:
Dotaz 8 - Jak nejlépe zacházet s hrotem ?
Brzy mi odchází hroty na pájce ERS50. Čím to je a jak mohu prodloužit životnost hrotu?
Obecně platí k hrotům následující doporučení; Pokud nasadíte úplně nový hrot na pájku, je důležité již při nahřívání smočit špičku hrotu v cínové pájce z důvodů oživení cínové vrstvy. Další zásadou je pájet s co nejnižší teplotou hrotu. Houbu pro otírání doporučujeme mít pouze vlhkou, v žádném případě nesmí být mokrá. Pokud otíráte hrot o houbu, dbejte abyste otírali pouze potřebnou část špičky hrotu, nikoliv i trubku hrotu. Rozhodně se nesmí špička hrotu brousit nebo ohýbat, popř. špičkou hrotu něco ohýbat nebo rovnat či proškrabávat. Doporučuje se používat co možná nejméně agresivních pájecích kapalin....
Tak si to nějak přeber...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je ale extrém. Ať žije bezolovo.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A samozřejmě počítat s tím, že se z toho sype jemnej písek jak z pohádkové solničky.
ZdenekHQ píše:. Jen jsou potřeba kleště na dutinky (ono to není zrovna dobře pájitelný)
Jestli jsi tam dal jen plechový dutinky na zakončení lícna, tak se Ti to časem vyhřeje. Je tam potřeba dát silnostěný paralelní nebo sériový dutinky na spojkování CYKY kabelů. Blbý je, že běžně jsou k sehnání jen průřez 1,5 a výše ale menší existují taky. A blbý je, že ty kleště na plechový dutinky na tyhle spojky nefungují. Ale štípačky to jistí pokud nemáš originály.