MH7400
Moderátor: Moderátoři
MH7400
problém je tento: v jednom zapojení bych potřeboval připojit jen 7 (-) a 14 nepřipojovat, obvod pak skutečně pracuje (podle mých představ). Nebude docházet k nějakým problémům (rušení, ničení jednoho nebo několika NAND, nebo jiným neplechám?).
Prostě: mohu beztrestně takto ošidit zapojení MH7400 a připojit jen 7 na (-)? Další vstupy (1-2, 4-5, 9-10, 12-13) a výstupy (3,6,8,11) jsou v obvodu zapojeny podle instrukcí výrobce. Z vnitřního zapojení jsem neviděl nemožnost.
Díky za názory a hlavně vysvětlující odpovědi
- serviceman
Ano, za jistých okolností může.
Je fakt neuvěřitelný, co někteří jedinci dokážou vymyslet. Že by to souviselo s dnešní absolutní ztrátou respektu k tradičním hodnotám, s úpadkem nebo absencí technického vzdělání atd.?
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Jednou jsem do plné desky s TTL logikou potřeboval doplnit další logické funkce, tak jsem mezi výstupy a následující vstupy přibastlil nějakou diodovou logiku a taky to fungovalo.
Ale do něčeho co by mělo jít do sériové výroby bych si to netroufnul.
- pocitujlasku
Asi jsem se spletl a trochu zabloudil při pokusu o nějakou diskuzi a (v mém) případě hledání nějakého vysvětlení !!!!
Skutečně se nejedná o perpetuum mobile ani jinak nebezpečné konstrukce, ale zcela jednoduchý obvod, který funguje s plnohodnotným napájením (7 a 14), ale i s připojením jen pinu 7 na (-). Rozdíl je v tom, že v prvním případě z koncového výstupu je trvale (+) - tedy do změny, kdežto ve druhém případě jen po dobu sepnutí vstupu 1-2 oba na (-) (vždy pomocí spínače).
Takže ještě jednou děkuji a již nebudu s tímto problémem obtěžovat, snad se mi podaří delším zkoumáním přijít na to jak se věci mají (hledám důvody)
S utrženou 14kou tohoto obvodu mám osobní skušenost. Stavebnice tuším Logitronik, integrák jsem viděl poprvé v životě, podivil jsem se jak je malý (předtím jsem ho viděl na obrázku). No samozřejmě jsem se hned pokusil ho vyndat
Pak jsem v zapojeních Logitroniku hledal nějaké, kde 14ka není.
No jako na potvoru, byla ve všech!