USB kabel A-B
Moderátor: Moderátoři
USB kabel A-B
Pokud odpojím u periférního zařízení konektor B, tak se zařízení na PC odhlásí. Pokud ho připojím zpět, tak se u některý zařízení nepřihlásí a je nutno odpojit a zase připojit konektor A.
Divný je, že to dělají jen některé kabely a u různých PC a periférií se to chová různě. Kabely jsem schválně proměřil, jsou jen 1:1, žádný odpory mezi pinama jsem nenašel. Jedinnej rozdíl byly délky 0,5m 1m a 3m. Ale nedá se říct, že delší kabely by to dělaly víc.
Setkal jste se s tím někdo a čím to může být?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Ale asi na tom něco bude, kabelový A-čko má krajní piny o cca 2 mm delší než středový. Když koukám do kabelovýho B-čka, tak levý jsou taky delší než pravý. A když kouknu do protějšku B-čka v Sihouette, tak jsou všechny 4 piny stejně dlouhý. A Magicolor je má asi o 1 mm rozdílný.
- josef_novak
U těch tvých delších kabelů se to kvůli délce nějak nezdaří.
Problém je někde jinde a to proč se zařízení při rozpojení a spojení konektoru B znova nepřihlásí a musí se to udělat na konektoru A kde se podaří vždy na jakýmkoliv zařízení.
EKKAR píše:Port v PC může mít třeba opticky hlídání zasunutí kabelu, už jsem se s takovou deskou potkal. Sice je to asi 5-6 let, ale dost mě to překvapilo, že nějaká deska tohle může mít, obvykle port reaguje na handshake na TX-RX pinech, tenhle měl nejspíš pro sichr ještě optozávoru hlídající zastrčení na cca posledním milimetru a půl dráhy.
Nezmysel, nic take neexistuje. Pripojenie USB zariadenia sa detekuje vzdy elektricky. Podla specifikacie je v zariadeni pull-up 1,5kΩ (na 3,3V) pripojeny na DATA+ (full-speed) alebo DATA- (low-speed). USB 2.0 sa tvari ako full-speed az dalej sa prepne na high-speed.