SW v autě?
Moderátor: Moderátoři
SW v autě?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to k.o.k.o.t.i duc.duc.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
mi-ro píše:Jen bych chtěl vědět, zda je to pro uživatele příjemný, snesitelný nebo už za hranou.
jo, je to snesitelný . . .
teda basy jako takový, ale ta muzika né . . .
ono totiž to auto zevnitř ven má pro ty basy jen minimální útlum,
takže jsou venku slyšet,
ale středy s výškami jsou pohlceny materiálem interiéru a tak se ven nedostanou skoro vůbec.
A kutilmile - nelituju tě
ZdenekHQ píše:Ano. Sbalí sestřičku na ORL, co mu následně léčí nedoslýchavost...
Silné basy uchu škodí? Netvrdím že ne, ale na druhou stranu nevím jak by mohly. Člověk normálně ztrácí sluch od vyšších kmitočtů. Při infrazvuku, nebo dobře, i těch vyšších nízkých kmitočtech, "vlásky" výšek klidně stojí, nebo se pletu? Silné basy by tedy měly omezovat doslýchavost odspodu. Ale stalo se to reálně někomu? Pravda, spousta lidí by si to asi ani neuvědomila. Já mám ale rád, když se všechno třepe. Hudba viditelně i hmatatelně spojená s energií. Je to podobné teplo domova jako když třeba hoří v krbu.
Ovšem sw v autě nemám. Nevím, jak by se mi řídilo. Třeba chodit venku jako mlaďas se sluchátkama na uších mě moc nenadchlo. Ale asi by šel plynový pedál o něco níž, o tom žádná...
Každopádně od běžících ultrazvukových čističek se preventivně držím dál.
Vrky > yt mi tu nejede, ale měl jsem kdysi "tančící kytku". Její pružnost s hmotností způsobovala mech. rezonanci na těch správných kmitočtech, takže při určitých skladbách pěkně zatancovala. Jak ale více porostla, už to nebylo ono. Ani nevím jak skončila. Beztak spadla
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:Takže na nějakých sólo trasách, kde někoho potká třikrát za den ... to boreček teoreticky nemá důvod provozovat?
Leda by ho vzrušovaly tlakový vlny pod zadkem.
To už psal Sýkora, že v tomto případě vznikne"difúzní pole", kde se vlny nemají jak pohybovat a výsledek je nesmysl. Prostě to nejde slyšet (lépe řečeno ty pomalé změny tlaku), ale ušní bubínek dostává zabrat.
Částečně se to dá opravdu vyřešit otevřením okna, i když z úplně jiných důvodů.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]