Myčka -whirlpool protéká mi přes sušení - prosím o radu !!

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kalos

Myčka -whirlpool protéká mi přes sušení - prosím o radu !!

#1 Příspěvek od kalos »

prosím o radu pod větrákem po pravé straně myčky mi malou dírkou protéká voda. nazhromažduje se v průběhu mytí a pak to pomalu zhora vytéká spodkem - není toho moc ale dole na plováku je vždy voda- myčka je vyvážená, vyčistěná. dobrá teplota. atd. nevím jak na ní - pokud mi bude schopen někdo poradit. bude vděčný. díky
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Dobry den,
nejsem odbornikem pres mycky, nicmene bych to tipoval na "zpetny ventil" na privodu vody, ktery se spatne uzavira - pak do mycky stale priteka voda...
Zrovna vcera jsem to resil, protoze minuly tyden po domyti se za par hodin u mycky objevila celkem velka louze.. Pri uzavreni kohoutku vody, se protekajici voda zastavila. Ale mycka nechtela myt a bezelo jen nejake cerpadlo..
Mycku jsme "zdedili" po starem majiteli, je asi 4 roky stara, system Aqua-stop nema, takze jsem se o uzavirani vody (podobne jako do pracky) docetl az pri brouzdani na netu.
Uz jsme byli rozhodnuti, ze koupime novou, tak jsem se rozhodl odsroubovat par sroubu a podivat se dovnitr. Zjistil jsem, ze dole ve vane je voda, plovak sepnul cerpadlo, ktere ji melo odcerpat, ale to se jaksi nedarilo.. odmontoval jsem ventil na privodu vody a "prostouchnul" (plus jsem se ho snazil trochu vycistit vricim octem - kdyby tam byla nejaka necistota vodniho kamene). Pak jsem to otestoval s pripojenou hadici na vodu a ventil uz vporadku uzaviral. Vysal jsem vodu z vany (kdyz to cepadlo nedokazalo) a slozil jsem mycku dohromady - uz zas funguje, voda neproteka, ale po kazdem myti zavirame vodu kohoutkem, aby hadice nebyla pod tlakem.
Snad jeste chvilku vydrzi, nez budeme muset koupit novou :)
Kalos

#3 Příspěvek od Kalos »

Tak už jsem to vyřešil -- velký tlak vody !! tak se zatím mějte
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“