Sony CMT-EH10 (HCD-EH10) - sekaju MP3 po zahriati

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Optiku som vycistil, vysusil teplovzdnusnou pistolou (na nizkej teplote). Pustil som MP3, najprv to hralo dobre, po par minutach parkrat seklo a koniec. Nenacita uz nic - NO DISC.

Nefunguje to uz ani s dobrou optikou - musel som nieco od***at na doske :evil:
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

To naštve, kór když to vypadalo tak nadějně. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Zlozil som to, ze to necham odlezat a uvolnim miesto na stole na riesenie inych veci. Pre istotu som to vyskusal a funguje 8O. Mam podozrenie na paskovy vodic k optike.
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

Jo, moja aj kolegova osobna skusenost-niektore veci je potrebne nechat "ulezat", riesenie mozno po case pride behom par minut :D
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Kupil som na eBay 4 kusy KSS-213C. Audio CD prehravaju vsetky bezchybne, nacitavaju aj preskakuju medzi skladbami rychlo - to som ani necakal pri cene $3,45 za kus. Pri MP3 zacnu tri po chvili preskakovat, ale stvrta hra dlho bezchybne.

Aj ulezanie pomohlo: pritlacny tanier je ulozeny vo vrchnom vyklapacom kryte. Obcas sa to pri skladani "podari" dostat do stavu, ze sa CD netoci. Takze teraz testujem s otvorenym krytom, pritlacny tanier som z neho vybral a polozim ho rucne na CD.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jednou mě takto položený CD honilo po dílně. Jednoduše se vzneslo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Vratil som tam povodnu optiku a hra to MP3 cely vecer bez sekania... Nechapem, co sa s tym stalo.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Potrebujem trochu uvolnit miesto. Uz je to snad odlezane dost :D

Nic som s tym medzitym nerobim. Teraz to hralo hodinu bezchybne (jeden album), potom to zacalo preskakovat a po chvili to pokracovalo stredom ineho MP3 suboru 8O Potom to zase pol hodinu hralo bezchybne.

Takze problem tam stale je. Vymenil som paskovy vodic (predtym som novy nemal) a testujem znovu.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Paskovy vodic to nebol. Vymenil som celu mechaniku za KSM213CCM, prehodil do nej povodny unasac CD a hotovo. Prehralo to bezchybne 4 albumy MP3 z CD-RW.

Zjavne je prehravanie MP3 citlive aj na najmensi problem. Povodnu mechaniku odlozim, v inom prehravaci mozno pojde bezchybne.

Este mi chyba antena - je tam 3-pinovy konektor spolocny pre AM aj FM. Nastastie Cinan nesklamal a predava to za smiesnu cenu: https://www.aliexpress.com/item/1005002525382691.html
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Uz je to predane, ale dostal sa mi do ruk identicky system CMT-EH15 (ma len iny design) z nejakej dielne.

Vsetko totalne zasrate od hnedo-cierneho prachu. Zaujimave je, ze kazetak ma v hlave vyjazdenu viditelnu drazku od intenzivneho pouzivania. CD nenacitalo vobec. Po rychlom vycisteni sosovky nacitalo a prehravalo lisovane CD. CD-RW ale nenacitalo.

Vycistil som optiku v ultrazvukovej vani - dal som tam teplu vodu so saponatom a optiku postavil tak, aby mastna cast bola nad hladinou a cistil 3 minuty. Potom som to nechal cely den vyschnut. Na sosovke sice vidiet nejaky povlak, ale po zlozeni to hned nacitalo CD-RW a uz to 3 hodiny bezchybne hra.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“