SW v autě?
Moderátor: Moderátoři
ZdenekHQ píše: Našli body, kde bylo téměř úplný ticho a pak následovala otázka, jak je to možný...
To znám. Mám v baráku asi 3 místa, kde je ze sklepa trochu slyšet "dunění" Copelandu kompresoru z tepelka o jedno i dvě patra výše. Stačí udělat krok do strany a je ticho.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem jim jen popřál hodně štěstí při nákupu nového SW.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- TheLastUnicorn
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
1) Jsem už starý, ale když jedu autem, ocením když uslyším sirénu. Je dojemný pohled, když se za ducduc autem vleče houkající sanita v husté dopravě.
2) Jsem citlivý k některému typu muziky, dokáže ve mě vyvolat eufórii, zvlášť když to bere pěkně od podlahy. Taková muzika dává člověku křídla, bohužel ne vyhrávajícímu autu. To by mohl být důvod, když některé havárky lze těžko vysvětlit.
3) Nejsem psycholog, ale nemůže působit určitá muzika hypnoticky podobně jako červené světlo vpředu jedoucího vozidla.
Ve staré 120L jsem vyhrával na tuším MAR03 (ARZ369 a ARV081, 10l) postavené za zadním oknem. Řekl bych, lepší než standartní dnešní ozvučení.
- TheLastUnicorn
Většina havárii se děje kvůli nepozornosti (hraní si s mobilem, hledání pikačovin v kabelce apod.) a nepřizpůsobení rychlosti. Nehody, které způsobilo hlučné audio jsou marginální a nějak bych se tím nezabýval, páč takových příčin je více, ale statisticky to není asi zajímavé.
Je ale samozřejmě pravda, že hlučná muzika mnoha lidem brání v soustředění se. Já mám kupř. na sobě odzkoušený, že když si dám v autě muziku moc nahlas, neumím tak dobře zaparkovat nebo couvat, jako když je v autě ticho.
Zajímavý případ nastane, pokud se vlna mezi repro a překážku nevejde. Předpokládejme že se hodně nevejde, dejme tomu v místnosti. V případě zmiňovaných pěti metrů se tam 20Hz vlna naskládá cca 67 krát. No a co? Membrána se dejme tomu vychyluje ven, vzduch stlačuje. Odbíhá vznikající vlna, ale vzápětí se odráží od protější stěny a vrací se zpátky. Tam se znovu odráží a znovu vydává směrem, kterým původně odbíhala od reproduktoru. Protože membrána se však stále vychyluje ven (a ještě dlouho bude), sčítá se odražená část vlny s další částí tvořenou membránou a tento děj se ještě 15 krát zopakuje, než se dopředné vychylování membrány zastaví. V místnosti jako celku vzroste tlak a nyní bude v čase 2 x 33 odrazů (dvě stěny) klesat. Pořád nějak nevidím důvod, proč bych to neměl slyšet. Nebo proč bych to ve větším prostoru měl slyšet silněji.
A kutilmile - nelituju tě
Stojaté vlnění bych zatím neuvaźoval, to nastane jen při kmitočtech, které se tam naskládají "beze zbytku".
A kutilmile - nelituju tě