Domoticz
Moderátor: Moderátoři
To hlídání chajdy není žádná zabezpečovačka, ta tam už je léta. Ale je tam třeba radonová úpravna vody, akumulační topení, řízení čovky a pod. Přes GSM SMS bych se nedoplatil, nejlíp vychází furtopřipojení. A jelikož to jsou různý uzavřený systémy různých výrobců, musím si to propojit sám.
A překroutit to na kontrolu počtu polen v kotli , to už je opravdu dost mimo mísu. Jestli nemáš nic konkrétního k tématu, tak to prosím nekomentuj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To, že něco s něčím nesouvisí, bývá hluboký omyl, zpravidla způsobený nedostatkem informací (a jak vzniká ten, to už nebudu rozvádět).
Ještě konkrétně k věci: vřele Ti doporučuju, aby to připojení po netu bylo výhradně pasivní (tj. sledování, ne ovládání) a aby to nebylo nikde v žádném cloudu. Důvody snad nemusím rozvádět.
Kontrola polen mě napadla jako úmyslně nejabsurdnější odezva na ten Javascript (který osobně nesnáším - je toho plný web a z mé strany coby uživatele jsou s tím jen potíže). Já se elektronikou hrozně dlouho živím, pořád ji mám nějakým způsobem rád, ale na co jsem alergický (a v souvislosti s tzv. pokrokem čím dál víc) je její "zbožšťování" a neustálé nekritické nasazování těch posledních "výkřiků".
Viz (nejen) zdejší šílené debaty o ještě šílenějších systémech v autech atd.
Ony totiž doby, kdy elektronika byla pomocníkem, jsou vlivem těchto tendencí dávná minulost.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.