RayeR píše:pokud si zkousel USB bootloader a mel oscilator nastavenej na RC a este ti to blikalo trochu ji.ak, tak USB potrebuje stabilni a presnejsi hodiny nez z RC. Tech fuse bitu je na XO tolik, protoze se jima este nastavuje startup time, rozkmit budiciho napeti, a dalsi. Krystal se taky mohl pripect tim teplem.
Nojo, ale teď to mám na externí krystal s fuse 11 1111 a USB jede i s tím pofoukaným krystalem. S těma fuse pro oscilátor, v datašítu 328PB K tomu skoro nic nepíšou, jen fuse pro interní RC, externí vstup a pro externí krystaly jen low a high kmitočet.
No a ten bootloader pro 328PB jsem si prostě originál stáhnul z novýho 328PB do Bascomu a když bude potřeba, tak si ho tam zase nahrnu. Jo a taky je mi divný, proč je vuřt fuse pro nastavení dýlky klasickýho bootloaderu v Bascomu. Prostě je jedno, jestli tam dám 2KB, 1KB, nebo 512B. Nejde akorát 256B. Taky divný, jednoznačně je v okně Bascomu vidět, že je 1KB dlouhej.

Netuším, jestli po resetu skáče na adresu počátku bootloaderu danou fuse, nebo něčím jiným.
Zajímavý taky je, že když do 328P v Pro Mini nahraju Optiboot, kterej je 512 byte dlouhej, tak mu nevadí že je ve fuse nastavená dýlka 256B. Opravdu pavěda.