cena za část louky
Moderátor: Moderátoři
cena za část louky
Mám k tomu jen toto:
katastr: Liptál
LV:3135m2
Prostě si na to najdi kvalitní realitku (obrovský problém, mohl bych vyprávět), nebo to dej sám na web a čekej na reakce.
Taky mezitím můžeš prozkoumat trh sám (okolní pozemky stejné kategorie), popř. existují cenové mapy (ale ty jsou velmi orientační a nemusí pro danou lokalitu existovat).
Když to budeš prodávat jako zemědělskou půdu (bez možnosti změny v územním plánu), jsi cenově naprosto (o mnoho řádů) jinde, než když bys to prodal jako parcelu či jinak podobně využitelný pozemek. ČIli je potřeba zjistit, jak to momentálně vypadá a co se ev. chystá. Někdy si změnu dokáže zařídit i zájemce (ale pochopitelně pak nabídne úměrně méně).
Jo a úplně nejhorší ze všeho je s takovou věcí pospíchat. To když zjistí protřelý zájemce (a zároveň pochopí, že na druhé straně má "hejla"), je vymalováno.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nemůžu u něčeho sedět, celý den a stejně nic nezjistím. Ty vyžírky nedělají nic jiného než čumí do katastru, já bohužel musím něco dělat, abych se uživil.
To BPEJ, ale nic jsem nenašel, plno odkazů a výsledek 0.To poslední, co bych udělal přihlásit se BI a podobné kraviny, to už smrdí datovou schránkou, na to nemám.
Jen 1.malá část, já tam teda vůbec nic nevidím, je to jen změť čar.
https://liptal-cz.hqv.cz/data/files/Obe ... t-pr-1.pdf
Nicméně koukám, že cca 32 let po změně režimu stále ještě někteří vůbec nic nepochopili (především autor vlákna).
Možná poslední rada: moře výkresů v nějakém pdfku je úplně na howno. Hledej tady (pochopitelně předpokládám, že znáš adresu, parcelní číslo apod.).
kdo ne - hledá důvod.
Víš, co bude nejlepší?
Prostě tu louku někomu dej. Beze srandy, budeš mít alespoň dobrej pocit a nebudeš se muset zabývat tím, že žiješ v roce 2023.
Jak je zde známo, nejsem zrovna milovník "novinek", ale tohle je vážně hustý.
Howgh.
kdo ne - hledá důvod.
Ale na Nahlížení do katastru nemovitostí to musíš najít sám, jen tam trochu otravují s captcha.
Když zadáš do obce "Liptál" a pak číslo pozemkové parcely (bez lomítka - co je za ním, se zadává do druhého pole), vyskočí ti popis pozemku a dole je bonita, čili vhodnost použití pro zemědělství. Za číslem si můžeš rozkliknout šipečku a vypíše ti to, jestli jde o jižní svah, svažitost, půdní typ atd..., těch údajů BPEJ může být víc.
Je tam přístup ke všem možným parametrům pozemku.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Komu kuria, ten ať hledá, já ty výhody nemám.