Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
bastliar píše:Projektor TOSHIBA TLP-S10 Obraz sa na ľavej strane zužuje smerom dolu.
a nemáš to jen blbě nastavený ?????
mrkni do manuálu TLP-LV3
a hledej "(3) KEYSTONE button : Adjusts keystone (trapezoidal distortion)"
bastliar píše:Má vstup cinch a VGA tak som naň pripojil redukciu na HMDI a pripojil laptop. Zobrazí sa len výrez Obrazovky displeja laptopu
jakou grafiku má laptop ?
jaké rozlišení má displej laptopu ?
jaký je to laptop ?
typ ?
jakou "redukci" jsi použil ????
na výstupu HDMI není VGA, pouhá redukce nestačí.
na to musí být extra krabička HDMI>VGA
. . . ale nečekej zázraky, má to prachbídné rozlišení.
maximálně na SD televizi nebo video.
A kutilmile - nelituju tě
V projektoru nic nezměníš. Tohle je dané tím, jaké rozlišení máš nastavené na tom HDMI výstupu a jak se chová ten čínský převodník. Obecně je potřeba v nastavení displeje nastavit klon plochy a pak si s tím převodník musí umět poradit. Vysoké rozlišení to umět nebude.bastliar píše:Predsa len sa s projektorom vyskytol problém.
Má vstup cinch a VGA tak som naň pripojil redukciu na HMDI a pripojil laptop. Zobrazí sa len výrez Obrazovky displeja laptopu a žiadnou funkciou v projektore sa mi to nepodarilo zmeniť.
Áno, súdruch bača, toto je zaisto redukcia HMDI na VGA. Chote nazpät na svoju salaš a nemotajte sa do počítačov, na svoje ovce nič také nepotrebujete. To co je na mejch 3 obrázcích, je pasivní redukce DVI=>VGA, s HDMI rozhraním, který je čistě digitální, má společný akorát to, že se taky vyskytuje jako výstup na grafickejch kartách - ale jinak je to úplně jinačí výstupní formát ...bastliar píše:REDUKCIU, PREVODNÍK som použil takú ako na obrázkoch vyššie (HDMI na VGA)
Laptop acer aspire 3.
Rozlišenie displeja full HD
Kvôli externému monitoru mam nastavený klon monitora.
A kutilmile - nelituju tě
bastliar píše:Rozlišenie displeja full HD
Kvôli externému monitoru mam nastavený klon monitora.
Takže tomu posiela 1920x1080 pixelov zatiaľ čo to vie zobraziť iba 800x600. Všetko je teda v poriadku, zobrazuje to iba koľko vie z toho plného hada. Možno sa dá v menu projektora nastaviť aj downscaling aby bol obraz celý. Ale text čitateľný nebude.