Hubert_79 píše:Honsová... Čím je v politice Kalousek, tak tím je ona v meteorologii.
Co bys chtěl od iženýrky přes golfový trávníky? Nebo si už doplnila vzdělání na matfyzu?
Moderátor: Moderátoři
ransom píše:Já pořád nechápu, jak může někdo technicky vzdělaný přikládat význam předpovědi počasí na víc jak dvanáct hodin dopředu.
Na rozkvetlý stromy napadanej sníh nic neznamená - sníh je izolace, ten spíš chrání. Daleko škodlivější je suchej mráz, kterej poškodí pyl a blizny. Děda byl letitej zahrádkář, měl přesně vypozorovaný, kdy květy mrznou - třeba měl strom, kterej pravidelně plodil jen na větvích obrácenejch ke zdi baráku - na ostatních větvích jen když byl rok, kdy nezmrzlo nikde nic. Prostě barák hřeje i v noci a květy na větvích u zdi nikdy nezmrzly.ZdenekHQ píše:On každej normální člověk ví, že v březnu chodí jedna až dvě vlny, co nás často zasypou mokrým sněhem a všichni nadávají. Pár fotek rozkvetlých třešní zasypaných sněhem tady mám.
Dneska na terase (ale jen na slunku) na teploměru 25°C. Kocouři si můžou utrhnout pindíky v rámci jarního mrouskání a značkují jak o život. Sem chodí minimálně 4. Chudák moje kastrovaná kočka je z toho na mrtvici. V lese datel či strakapoud buší do duté větve, že je to slyšet na půl kilometru daleko.
Ale jaro je v nedohlednu.
Celou historii lidstva se život řídil časem, kdy poledne bylo v momentě vrcholu Pupence na jeho zdánlivý dráze po nebi. Vzhledem k tomu, že lidi pracující venku se stejně musejí řídit denním světlem a těm co makají v halách je úplně buřt putýnka kolik je hodin, považuju za biologicky výhodnější setrvat u přírodou zavedenýho astronomickýho času - protože z těch hal taky mobčas musejí vylejzat a zrovna v tuhle dobu, když už začátkem března začne nastávat období, kdy se na ráno vstává už za apoň částečnýho rozednění, přijde nějakej vořežprut a posune hodiny tak, že se zas vstává do tmy. Je mně plat prdný že je večer venku světlo do pozdnějších hodin - když stejně v práci se svítí 24/7, když navíc já potřebuju dřív usnout, protože druhej den ráno musím na další šichtu. Když mi bylo 30-35, taky jsem to ještě moc nepociťoval, ale čím jsem starší a zdánlivě bych měl mít menší potřebu spánku, tak mi ten posun daleko víc vadí - extrémně na jaře, kdy mě to fakt znovu na měsíc pošle se vstáváním do tmy, míň už na podzim, kdy to nevadí tolik - ale citelný to furt je. Jasně, soudruch ouředník začínající svoji práci v 8 hodin to nepociťuje, protože za stolem se v případě potřeby dochrupká ...Hubert_79 píše:Jak bys chtěl aby zůstal čas na pořád? SEČ nebo SELČ? Ono má obojí nějakou nevýhodu. Když necháš letní, budou celou zimu haranti začínat školu za tmy, například. Když necháš ten "astronomický", tak zas se půlku léta bude rozednívat ve tři ráno a večer bude brzo tma. Za mě osobně, bych to nerušil. Naprosto nic mi to nedělá.