automatická převodovka Multitronic - máte někdo zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
automatická převodovka Multitronic - máte někdo zkušenosti
Zajímali by mě nějaké praktické zkušenosti s touto převodovkou. Zda opravdu v žádném případě nebrat, nebo zda to může dlouhodoběji na ojetém autě fungovat, za předpokladu že jsou dodržovány výměnné lhůty oleje např. a pokud se jeví funkce při koupi ojetiny jako naprosto bezproblémová.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Jízdní projev je jak sekačka, šlápneš tomu za krk, motor si drží otáčky a auto zrychluje. Pokud teda převodovka funguje. Mě to teda neoslovilo vůbec. Měnit do max 60tkm olej je základ, ale i když to lidi u multitronicu dělali poctivě, tak to neznamenalo že je problémy nepotkají.
On ani ten ojetej tiptronic nebude jistota. Protože hlavně u audi člověk neví kolik má ta převodovka reálně najeto a taky jak se k ní chovalo těch předchozích 10 majitelů.
A jestli v ní vůbec někdo za život vyměnil olej?
Má vůbec audi v těchto letech předepsaný interval výměny, nebo je náplň "doživotní", aby to dobře vypadalo v tabulkových nákladech na firemní flotilu?
dracekvo píše:A proč vůbec koukat po audi s Multitronic, když ty samé auta se dají koupit i s tiptronic?
No ono zrovna třeba audi A4 B8 (vyráběné 2008-2015), pokud to není 4x4 a je to automat tak to je multitronic vždy, nic jinýho do toho nedávalli. JInak samozřejmě preferuju manuální převodovku, na tohle jsem se ptal proto že se synovi naskytla na první pohled výhodná koupě auta s multitronicem.
Sice to bude žrát o trošku víc, ale pro život to přináší jen samé pozitiva.
To já už třeba manuál nechci ani vidět. Taková zbytečná věc tam furt tím klackem kvrdlat. Dokud auta měli 5 kvaltů tak to ještě šlo. Ale když jedu se služební oktávkou co má 6 kvaltů, tak jsem z toho vždy na prášky.
Raději jednou za 60 tis vyměním olej, jak řešit vysypanou dvouhmotnostní spojku. Nehledě na to, že automat vždy na dálnici točí míň jak manuál. A pokud dostanu blbnoucí náladu, tak ten automat přepnu na ruční režim a podkvaltovat před zatáčkou si můžu i tak.
To není tím, že by to byl automat, ale je to tím, že automatu se dávají přednostně těžký převody a do řadicího softu se aplikujou "předvolby" přednostně řadící vyšší=těžší převod při nižších točkách, než kdy ho tam "vsadí" řidič poslouchající motor. Automaty s výjimkou sportovního režimu vždycky motor spíš podtáčejí, než aby ho nechaly roztáhnout do režimu nejvyššího výkonu, jako to udělá normálně uvažující člověk - vše jak jinak s cílem dosáhnout co nejnižší okamžitý spotřeby bez ohledu na životnost a tím pádem i bez ohledu na cenu následnejch oprav čehokoliv kolem.dracekvo píše:...
Raději jednou za 60 tis vyměním olej, jak řešit vysypanou dvouhmotnostní spojku. Nehledě na to, že automat vždy na dálnici točí míň jak manuál. A pokud dostanu blbnoucí náladu, tak ten automat přepnu na ruční režim a podkvaltovat před zatáčkou si můžu i tak.
A kutilmile - nelituju tě