Telefon pro důchodce
Moderátor: Moderátoři
Koupil jsem Panasonic KX-TU160, kterej někdy dám babičce, protože její Panasonic KX-TU311 z roku 2013 už je moc starý a jednou byl trochu nespolehlivý. Fotky někdy budou. Jako zázraky nečekejte. KX-TU160 je dost podobný různým ostatním seniorským čínským telefonům. Ale jsem rád, že má aspoň pohodlnější USB-C konektor vhodný pro důchodce. Jinak ovládání je někdy podivné, některé překlady do češtiny jsou zvláštní.
Ikony na displeji jsou příliš malé. Při připojení k osobnímu počítači je kopírování z micro sd karty přes USB-C kabel dosti pomalé.
Nemá kalendář (jen zobrazení data), nemá upomínky, nemá rádio. Umí přehrávat hudbu ve formátu mp3, ale je to dost omezené.
Přesto vám tento telefon mohu doporučit. Klávesnice je kvalitní plastová a né gumová. Kvalita zvuku je dobrá. Datum a čas se automaticky nastaví podle mobilní sítě.
Pokud chcete seniorský mobil s češtinou, akumulátorem aspoň 1400 mAh a USB-C konektorem, tak konkurenčních mobilů je velmi málo, asi jenom myPhone C1 LTE a myPhone S1 LTE, ale ty mohou skrývat mnoho nepěkných překvapení. Asi mají blbou gumovou klávasnici.
jako skorodůchodce něco na dožití, foto, platby v marketu a robotickou prodejnu obsloužit si
(máme tu první v okolí, 24h/denně - prodej bez personelu)
výběhový model, sleva, cena takmer lidová, tož napiště co a jak, děkuji.
mobil
To už by byl lepší tenhle Alcatel, pokud to musí být tato značka.
Zatím maká, jen baterku jsem jí jednou měnil.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ono je to těžké u těch levných telefonů, protože ty se moc neřeší a většinou bývá NFC standardem v telefonech o pár stovek dražších. Taky bych si pohlídal funkce jako "automatický jas" (další mě hned nenapadají), aby byl displej aspoň IPS atd.
- vasekpetr1