Pramet Sumperk: co byla znacka Fonit?
Moderátor: Moderátoři
Pramet Sumperk: co byla znacka Fonit?
Mimochodem, nehodila by se ta jadra nekomu?
S tím variantním Fonitem bych si tipnul spíš opačnou časovou posloupnost, Fonox byl název už k hodně starým jádrům a tyhle E42/15 a navíc z H22 byly, mám ten dojem, až tak konec sedmdesátek/začátek osmdesátek. Taky jsem je rád používal, ale pořádný smysl to mělo jedině včetně bižuterie, polyamidová kostra se zatavovacími zuby do DPS plus dvoudílné Al stahovací úhelníčky a prešpanová vložka do nich. Bastlit upevnění a kostru v ruce by byla dosti pakárna.
A kutilmile - nelituju tě
eleferner píše:Z hecu jsem zkusil prohledat stara Amara. O znacce Fonit nasel dve zminky, prvni v 6/1955 a druhou v 11/1957. Prvni zminka o Fonox je v Radiovem Konstrukterovi 3/1970, pak se objevuje pravidelne. Takze ke zmene nazvu muselo dojit nekdy mezi 1957 a 1970. Az se mi nechce verit, ze by ta krabice mohla byt tak stara...
V AR toho moc o nových materiálech nebývalo, mnohem lepší dobový pramen bývá Elektrotechnický obzor a Sdělovací technika.
Pokud chce někdo bádat, nabízí se možnost dostupná v některých knihovnách : "Pokroky práškové metalurgie" : časopis Výzkumného ústavu pro práškovou metalurgii v Šumperku. Vycházelo od roku 1963, předtím jako Technické zprávy VÚPM.