Aby se nezapomnělo ...
Moderátor: Moderátoři
Aby se nezapomnělo ...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... &seq_no=35
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
EDIT: teď čtu, že světově předplatitelů mobilních telefonů před 15 lety bylo 60 % v ČR to bylo 130 %, tedy to bylo trošku rychlejší...
Kolega měl nějakýho malýho hajzlíka (asi Dancal) už 1994. Co to přesně bylo už nevím, číslo 601 xxx xxx ale pamatuju, že to ještě neumělo SMS.
Nedávno jsem do toho Fízla strčil simku s redukcí na platební kartu, připojil nabíječku a ono to po 27 letech stále funguje.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Kupodivu mají i dnes baterky téměř výrobní kapacitu. Vůbec nechápu co je v tom za články.
Pak mám doma nějakej dancall a nějakou starou nokii (předchůdce 5110). Vše kromě toho sony už má mrtvou baterku.
Taky ještě svůj první android. Motorola Droid 1, ten taky funguje, jen už má asi třetí baterku.
Jinak můj úplně první tel byl Alcatel co uměl ještě i tužkové batekry. Makal jsem na něj delé prázdniny
Phillips Savvy byl taktéž nepoužitelný, protože i když jste odpovídali na SMS, museli jste zadat telefonní číslo
Líbily se mi Nokie, měly hodiny, budík, hry, dlouho vydržela baterka, ale nepoužíval jsem je, protože na nich napsat SMS byl vyloženě porod.
Takže tu C10 jsem používal fakt dlouhé roky. C / M35 byly opět nepoužitelné kvůli SMS, když přišla zpráva, místo aby jen decentně pípnul, né, plachta přes celý display! Nešlo to vypnout. Takže ta C10 mi vydržela až do SE T630. Dřív fakt nebyl použitelný telefon. Nebo možná nějaký jo, ale za hrozný prachy.
Blbost, NMT síť neboli "kanystry" běhala v pásmu kolem 450MHz ...pocitujlasku píše:ja, co si pamatam, tak u nas sa zacali predavat tie kompletne sady (telefon+predplatena karta) za nejakych 5tis. korun okolo roku 1996, bolo to uz gsm. NMT skor, ale cenovo to nebolo pre beznych ludi.
PS: pamatam si, ze mnt sa dalo odpocuvat na beznom radiu, okolo 107MHz
Celeron píše:Kolega měl nějakýho malýho hajzlíka (asi Dancal) už 1994. Co to přesně bylo už nevím, číslo 601 xxx xxx ale pamatuju, že to ještě neumělo SMS. Nedávno jsem do toho Fízla strčil simku s redukcí na platební kartu, připojil nabíječku a ono to po 27 letech stále funguje. Teda nevolal jsem ale přihlásil se mi.
to si pamatuješ nějak špatně . . .
čísla 601xxxxxx byla od Eurotelu a byla to síť NMT . . . (taky jsem ho měl . . .)
když se začala provozovat první síť GSM, tehdy taky od Eurotelu, tak ta měla čísla začínající na 602 !!!
když se objevil Paegas, tak ten měl čísla 603xxxxxx . . .
Oskar začínal s čísly 608xxxxxx.
Kód: Vybrat vše
Eurotel (dnes O2) spustil první tuzemskou GSM síť 1. července 1996. Paegas (dnes T-Mobile) startoval 30. září.článek z Idnesu