Vytopená řídící jednotka LED denního svícení
Moderátor: Moderátoři
- Alfa123456
Vytopená řídící jednotka LED denního svícení
rád bych se zeptal zdali je možné opravit řidící jednotku do které vnikla voda. Jde o řídící jednotku denního svícení VW Touran.
Fakta:
Když zapnu světla LEDky jen probliknou a zhasnou v druhém světle svití. Po prohození jednotek je svícení o.k. takže je problém v jednotce. Vizuelně na ní není vidět problem viz. obrazek. Poslechem dobrá jednotka lehce bzučí, špatná nic. Měřím jednu a druhou a hodnoty jsou dost podobné. Mohu vás jen poprosit na co bych se mel zaměřit. Jsem v postatě laik, ale stačí mi jen buď "kup novou" nebo změř za 1., 2., 3., atd ...
Moc děkuji
- Přílohy
-
IMG-20230426-WA0005.jpg- (270.71 KiB) Staženo 216 x
-
IMG-20230426-WA0008.jpg- (258.01 KiB) Staženo 235 x
I tak to bude (zejména v případě zaplavení) sázka do loterie, protože "načaté" může být úplně cokoliv, jak elektricky, tak chemicky či kombinovaně.
Jako laik to rovnou předej jinam a ani to neotvírej.
Edit: sice jsi vůbec neuvedl podrobnosti (přesný model vozu, nejlépe VIN, nebo alespoň štítek z jednotky), ale co jsem v rychlosti a tedy nepřesně zahlédl, jsou ceny nové jednotky v úrovni několika kKč.
To neumožňuje seriózní opravu, takže kup novou.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Alfa123456
Napíši tedy jestě nějaká fakta a foto jednotky.
Touran 2013, 2.0 tdi, 103 kw Highline, xenon s natáčecimi světli AFS
Nějaké lehké znalosti v oblasti měření a oprav mám, ale i tak se považuji za laika. Jen mě zajímalo zda by právě nešlo jednoduše napsat např. 1. Zmeřit kondenzátor, 2 termistory atd.
Moc děkuji
A kutilmile - nelituju tě
Jo a bacha, neplýst si destilku s demineralizovanou vodou. Ta je hrozná sviňa, žere. Louže na vinil podlaze za 10 minut expozice je vidět světlej flek dodnes.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Alfa123456
EKKAR píše:Jediná destilka opravdu destilovaná za tepla (i když ne úplně při 100°C, protože to je dělaný vakuovým procesem za teploty nižší než 50°C) je dneska koupitelná jako "potravinářská".
Právě proto jsem na to upozorňoval. Jinak skleněnej destilák s třema vostrejma do vody má kámoš baterkář na zdi dodnes ale moc ho nepoužívá, hrozně to žere elektriku. Do zákazníkovy baterky stačí to co se prodává v krámu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě by to chtělo lepší fotky a výmluva na limit 300kB neobstojí.
A hlavně to fotit okamžitě po rozebrání, ne po nějakém čištění, to už je poznat prd.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]