Zavirování počítače

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od DiGiCo »

Radix píše:Ještě je další metoda, jak vyloučit zavirování PC - přejít na Linux.

Dobrý firewall + antivir (plus samozřejmě rozumný uživatel, který neklikne na každou ptákovinu, kterou na stránkách objeví) a dá se makat i pod Woknama. Přechod na Linux není tak úplně triviální záležitost, už třeba kvůli tomu, že je spousta programů (a her - to je pro normálního uživatele obrovský problém), které pod tučňákem prostě nechodí a ani nemají alternativu...

Osobně používám kombinaci Zone Alarm + NOD32 a nevím, co je virus, už několik let.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jirka »

JJ, a taky http://pc-help.cz/viewtopic.php?t=23360.

A nevíš, jak sám poznám z výpisu HijackThis, zda je to bez toho suspenzora?

já se v tomhle moc nevyznám, a nechci se hned registrovat na tom pc-helpu jen kvůli kontrole logu
Radix

#33 Příspěvek od Radix »

DiGiCo píše:
Radix píše:Ještě je další metoda, jak vyloučit zavirování PC - přejít na Linux.

Dobrý firewall + antivir (plus samozřejmě rozumný uživatel, který neklikne na každou ptákovinu, kterou na stránkách objeví) a dá se makat i pod Woknama. Přechod na Linux není tak úplně triviální záležitost, už třeba kvůli tomu, že je spousta programů (a her - to je pro normálního uživatele obrovský problém), které pod tučňákem prostě nechodí a ani nemají alternativu...

Osobně používám kombinaci Zone Alarm + NOD32 a nevím, co je virus, už několik let.

Já zas nerorozumím, proč si někdo nedá dualboot, windows může používat na hry a speciální programy a s linuxem může naprosto svobodně brouzdat na netu.
I v linuxu jsou skělé programy, takový K3b se pokládá za lepší, než Nero.
Odmítač linuxu mně často připomíná někoho, kdo se zásadně odmítá naučit nějaký cizí jazyk.
Tím něříkám, že v linuxu nejsou žádné problémy, jsou jiného druhu.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DiGiCo »

Radix píše:Já zas nerorozumím, proč si někdo nedá dualboot, windows může používat na hry a speciální programy a s linuxem může naprosto svobodně brouzdat na netu.
I v linuxu jsou skělé programy, takový K3b se pokládá za lepší, než Nero.
Odmítač linuxu mně často připomíná někoho, kdo se zásadně odmítá naučit nějaký cizí jazyk.
Tím něříkám, že v linuxu nejsou žádné problémy, jsou jiného druhu.

Já osobně proti Linuxu nic nemám, mám vyzkoušené, že v mnoha ohledech je lepší, výkonnější, bezpečnější než Wokna. Ale pro normálního uživatele nemá smysl dualboot, ber to tak, že každý chce jít cestou nejmenšího odporu, takže si nainstaluje Wokna, která mají díky svému rozšíření obrovskou podporu ze strany dalších výrobců softwaru, mají už relativně vychytané problémy a "každý s nimi umí".
Pokud Tobě připomínají odmítači Linuxu někoho, kdo se odmítá naučit cizí jazyk, pak lze snadno oponovat tvrzením, že pro spoustu lidí nemá význam, aby se něco nového učili. Jestli je to správné nebo ne, to už je jiná věc.

Nic ve zlém, sám asi víš, kam se většina debat Linux vs. Windows obvykle zvrhe :wink:
kysmen

#35 Příspěvek od kysmen »

Poradí někdo jak odstranit PSW.sinowal z partišn tabulky?
Mám dva fyzické systémové sata disky.
Zjistilo to AVG 7.5, ale nevim na kterem je to disku a čím to odstranit
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

jestli máš win2k/xp, tak by mohlo jít:
nabootovat s win98 diskety a spustit fdisk /mbr
pak vložit instalační cd tvých win, spustit konzoli a fixmbr nebo tak nějak se to nazývalo, tuším, že když spustíš help, tak ti to vypíše seznam příkazů, měl by to být ten co dělá obnovení mbr

raději bych to ale zkusil první jen přes tu konzloi (s vynecháním toho fdisku) nejsem si jistý jestli to pak win rozdýchají a nemusel jsi instalovat všechno znovu
robo

#37 Příspěvek od robo »

Dobra vec je Combofix. Prihlasis se pod uctem administrator. Stahnes a umistis soubor na plochu. Fizicky odpojis net. Pokud pouzivas nejaky soft treba teatimer od spybot, tak ten vypnes. Vypni i antivir. Spust Combofix. Po chvilce se ti ukaze informace ze nikdo za nic neruci. Das ano. A od toho okamziku nedelej nic s pc. Pockej na dokonceni ulohy. Na konec se ti ukaze log. Ten uzavri. Meli by byt uz spusteny i okna. Mozna to behem procesu bude restrartovat. To nic to je v poradku. Tohle jsem pouzil na 4 pc, jednou pc restartovalo. jo a pokud nemas nainstalovanou konzoli zotaveni tak te program vyzve k stahnuti z netu. Ja jsem dal ne. A pak jsem na pc nehrabl. Kdyz budes mit stesti :) pc bude fungovat a mas klid. Hodne zdaru.
ferda136

#38 Příspěvek od ferda136 »

Zdravím vejicv, tím "Avastem" jsi hledal viry "pod windows" nebo v "DOSu"? Stává se že spuštěné viry nejdou odstranit - musí se odstranit pod DOSem. V Avastu si navol "Spustit test po restartu" pak dej "ANO" počítač se restartuje, naběhne DOS a spustí test - ještě než naběhne Windows a viry. U kámoše jsme jich takle odstranili několik.(asi 12) Jo, používám Windows XP Profesional a taky Avast 4.8 Home - free.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“