Identifikace pulzního zdroje
Moderátor: Moderátoři
Identifikace pulzního zdroje
Vstup je dvojkolík síťovej konektor tvaru 8, výstup pevná šňůra s konektorem 5,5/2,5 mm. Na výstupu je 15V. Rozměr d86 x š46 x v32 mm. Blbý je, že na něm není žádnej štítek a nejspíš kvůli zlepšení chlazení má celej plastovej dekl rozvrtanej 6 mm dírama v rastru cca 12 x 12 mm.
Koukal jsem do katalogu Mean Well a nic v tomto rozměru jsem tam nenašel. V katalogu je vše delší a nebo širší.
Ty zdroje by se mě celkem šikly na jednu věc ale vůbec netuším, jakej výkon můžou dát. Když to objemově porovnám s pulzním zásuvkáčem 12V/2A, tak je desktop asi o 1/3 větší. Dírama je vidět, že je zcela narvanej součástkama, hybrid montáž, zezhora THT, zespoda na plošáku SMD.
Zatížit na 10 minut 1A a sledovat teplotu a pokud vydrží, postupně zvyšovat?
Zbožný přání by bylo, kdyby měl 30W (2A). Ale jak to poznat?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na testovanie roznych adapterov pouzivam cinsku elektronicku zataz, rovno tam vidim aj napatie. Tie slusne drzia napatie az do menoviteho prudu (+ nejaka rezerva). Skusam kratko - ked vidim, ze napatie velmi klesa aj pri mensom prude, hned prud znizim - bud je adapter vadny (elyty) alebo je to cinsky smejd.
Nikdy jsem ho ale jako elektronickou zátěž pulzního zdroje nezkoušel. Drží konstantní zatěžovací proud ale pokud se teplotně přetíží "vypalovací" trand, tak jede na konstantní výkon a taky do toho hrabe teplota.
Nerad bych si ho odpráskl.
Je to divný, 37W takovej prcek. Když kouknu na 40W Mean Well je objemově o víc než polovinu větší.
Na netu jsem našel konstrukcí a rozměrem stejný zdroje Vigan 30W. 12V má povolíno 2,5A, 15V tam není ale při výkonu 30W by mohl mít 2A.
Divná je tak velká rezerva 0,6A navrch.
Zítra ho zkusím na delší dobu zatížit 2A, uvidíme co se z toho vyklube.
Abych eliminoval že to není ještě něčím jiným, tak jsem vzal jiný pulzáky, převážně zásuvkový 12V /1-2,5A. Zkusil jsem 3 kousky a ani jeden v audiu co napájel žádný rušení a na osciloskopu na maximální zesílení rovná čára s nepatrným náznakem šumu.
A kutilmile - nelituju tě
Jo a čistě náhodou se mě podařilo na netu najít co to je za zdroje.
"Sunny Computer Technology Europe s.r.o."
model SYS 1319-3015
100-240V 1A max, 50-60Hz
15V/2A/30W
a dole malejma písmenama, jak jinak "Made in PRC"
No brněnskej překupníček čínský řídce lejnovitý techniky.