Nabíječka s displejem USAMS C1

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Nabíječka s displejem USAMS C1

#1 Příspěvek od Yarda1 »

Koupil jsem si tuhle nabíječku, hlavně proto, abych mohl občas kontrolovat napětí baterky, mám ji v autě už dlouho.
https://www.1m.cz/usams-c1-intelligent- ... ck-d36130/
(když tak mi někdo pomozte se zkrácením odkazu, já jsem to ještě nezkoušel).
Mám na ni připojenou kameru.
Displej někdy ukazuje číslo co by mohlo odpovídat napětí v síti, někdy něco jiného - kolem 038. Snad to závisí i na tom, jestli tam mám připojenou kameru nebo jestli ji odpojím. Návod jsem nenašel.
Máte s tím nějkdo zkušenosti?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Yarda1 píše:...když tak mi někdo pomozte se zkrácením odkazu, já jsem to ještě nezkoušel...
Jednoduše. Nad oknem pro text příspěvku je úplně napravo "tlačítko" označený "URL". Na něj jednou klikneš, v textu se ti objeví tag "[url]", do něj vložíš rovnítko a celou adresu odkazu bez mezery - bude to vypadat takhle: "[url=adresaodkazu.včetnědomény]" - jen bez těch uvozovek. Za hranatou závorku napíšeš klíčový slovo nebo i větu, kterou "pojmenuješ" po svým ten odkaz. A zavřeš to druhým kliknutím na to tlačítko "URL", kterým se ti na konec udělá zavírací tag = s lomítkem, vypadá takhle: "[/url]". Hlavně nezapomeň před tím prvním tagem udělat mezeru, jinak se ti bude odkaz slejvat s textem.
No a když to uděláš správně, tak se ti výsledek odkazující na tvoji nabíječku ukáže takhle:
Tahle nabíječka s USB.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

No a teď k tý nabíječce - jednoduše ji vyzkoušej doma na nastavitelným zdroji, měla by ukazovat zhruba od vstupního napětí kolem 7,5-8V a měla by vydržet bez jakýhokoliv problému i 16V. Jako USB zátěž můžeš použít třeba nabíjecí kabel a šmatlafoun nebo i tu navi, donesenou domů z auta. Doporučuju ubastlit si "meziksicht" - mezi dva někde ukořistěný konektory USB si do kabelu udělat krabičku s nějakou vhodnou zdířkou nebo konektorem, na kterej si snadno napojíš kontrolní voltmetr a případně i ampérmetr, abys mohl kontrolovat odběry jednotlivejch zařízení i stabilitu výstupního napětí různejch takovejch zdrojů. Těm kupovaným digitálním "USB-kontrolérům" moc nevěřím, hlavně se nedají korigovat, když je Žlutá Tlama při výrobě zprasí a ony ukazujou s výraznou odchylkou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

No, ono podle popisu spíš vypadá, že umí ukazovat možná i proud. 38mA bych naprázdno na kameře i věřil...
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

Když jsem hledal nějaké informace, tak prý některé nabíječky umějí ukazovat napětí v palubní sítí/proud odebíraný USB/teplotu uvnitř auta. Ale zatím jsem nenarazil na to, jak se to střídá nebo přepíná.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“