Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
A samozrejme to má zvukový prednes ako achtung achtung, es spricht der Fü... , i mašina je prepnutá na najpomalšiu rýchlosť
- Artaban001
Skôr tam vidím problém mať ústa blízko k vf
@ok1hga: pekný kúsok, do toho musel revať ešte samotný fírer.
P.S.: nemčúri dnes predávajú tento gýč, pružinové závesy sú už fakt iba na image - uhlikové vložky sa poškodzujú otrasmi...
nixdorf píše:gýč
...
pružinové závesy sú už fakt iba na image - uhlikové vložky sa poškodzujú otrasmi...
to je celkem evidentní, že spojení uhlíkový mikrofon + cokoliv o jednu až tři generace novějšího je účelově vizuální efekt, podle míry vkusu dotyčného soudruha. Asi jako zapřáhnout před žebřiňák místo krávy traktor.
Uhlíkový mikrofon, jsme se učili, pohyb naopak potřebuje, v klidu se zrna sesednou a ztrácejí citlivost.
Ekkar: už v meziválečném období se dbalí technici snažili o kvalitu, pokud si pohráli s korekcí rezonancí krystalových mikrofonů, zvuk by nebyl špatný.
Samozřejmě hlavně v rámci studia, AM vysílače to omezily nahoře a běžná reprodukční technika dole.
Páskové mikrofony byly už záležitost 30. let.
- Artaban001
Kdysi jsem mikrofonní vložku z telefonu nakonec rozebral - uvnitř byl malý uhlíkový kalíšek s pár zrníčky uhlíku - asi jako špetka soli a do něj zapadal uhlíkový klínek na hliníkové membráně. Myslel jsem si před tím, že pouzdro mikrofonu je celý naplněný uhlíkem.
S tím mají problém všechny mikrofony - nejvíce to dělá problém zpěvákům - jen tím že si přehazují mikrofon z ruky do ruky. Eliminací těchto ruchů se mimo jiné proslavil Shure SM58. Ostatně, dostala se mi do rukou čínská kopie tohoto mikrofonu, která nemá vložku dobře odhlučněnou a u těchto fejků je hluk nepříjemně slyšet, takže pro zpěváky, kteří jsou zvyklý zpívat s mikrofonem v ruce nic moc.Artaban001 píše:Když jsem blbnul s podobnou mikrofonní vložkou z telefonu, tak vím, že když s mikrofonem zachrastil, chrastí to i reprodukci - proto ty pružiny měly význam.
Jinak přiznávám, že ty pružiny na tom Behringeru jsou spíše o designu, ale něco "odruší".
- Artaban001