K čemu je STK?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
K čemu je STK?
A kutilmile - nelituju tě
Tak k čemu to kurňa je, když ještě musíš v čestnym prohlášení lhát? Hajzly jedny.
- pocitujlasku
Sice zaplatim par eur naviac, ale aspon neriesim tu buzeraciu. Aj ked raz som isiel priamo so sestrinym autom, a ti technici boli fakt ze mili. Pozreli len zakladne veci, pichli na ten ich pocitac, a potom som musel 15 minut cakat, lebo ak by kamery zistili, ze auto opustilo kontrolu skor, tak maju problem.
Na emisnej ma zase upozornil, ze je tam deravy vyfuk, a aby nieco pocitac nameral, tak tu dieru zapchal handrou.
Ono to dost zavisi od toho, kto tam pracuje. Ci niekto, kto si musi dokazovat, ze on je nieco viac, alebo normalny chlap, ktory riesi fakt len kriticke veci a nie to, ci mam platnu lekarnicku, alebo mam kusok hrdze na blatniku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vyhodili mě, že jsem na motorce neměl pravé zrcátko. Přitom to několik let procházelo bez něj na té samé STK.
Takže jsem ho došel koupit do mototechny, provizorně namontoval kvůli foce a bylo to.
Jinak já mám s STK u nás docela dobré zkušenosti. Dřív jsem jezdil na jinou, kde byla strašně protivná ženská. Tak jsem jí vyprudil tím, že jsem jí řekl, že jí občanku do ruky nedám. Ať si opíše co potřebuje, ale nebudu riskovat, že si tajně udělá kopii a veme si na mě půjčku. Takhle červenou ženksou jem nikdy neviděl, vypadala, že chytne. Od tý doby sem tam nejel.
Ono si řada stanic nějak žije v komunistické době a nějak v tom režimu, že oni jsou páni, mají tě v hrsti, tak si můžou dovolit co chtějí.
Jo a pokud by mě začali zapisovat prokazatelně smyšlené závady, tak bych chtěl okamžitě zavovat vedoucího. Pokud by ani to nepomohlo, tak vystavení protokolu, bych zamkl auto na výjezdu s STK, abych jim tu linku zablokoval a volal policajty s tím, že mi zapsali neexistující závady, protože jsem jim odmítl dát úplatek.
Taky mě už život naučil na mobilu zapínat záznamník, pokud jdu jednat s nějakou institucí. Od určité zkušenosti na pohotovosti už to dělám i v nemocnici.
Ono hodně lidí počítá s tím, že co vám řeknou mezi čtyřma očima, tak jim nebudete schopni dokázat.
Ale ťuk, ťuk nikdy se mi nic takového na STK nestalo. Když mě vyhodili (zrezlej favorit), tak to fakt bylo právem. A to bylo jediné, kdy jsem dostal závadu, že jsem nedostal ani těch 30 dnů.
Jinak mi vždy spíš pomáhali přes STK prolézt. A to tam jezdím sám, úplatky nedávám.
Tomu servisu věřím, že to neodflákne a že ho na STK nebudou zbytečně buzerovat.
Mám zkušenost, že mi na autě občas přestal fungovat tachometr. V autorizovaném servisu mi sdělili, že se jim to neprojevilo, tak nevědí co opravovat, v tom mém servisu pan majitel když jsem to tam přivezl sdělil, že se to stává, že to bude vadné čidlo. A asi bylo, od té doby a je to už pár let je to v pořádku.
BTW: Když jsme měli starého wartburga, tak jsem sám vyndal motor, vyměnil spojkové obložení a motor zase zandal. Na současném autě bych si ani nedovedl vyměnit svíčku. Tedy pokud tam nějaké svíčky ještě jsou.
Před STK oblezu celé auto, jestli svítí, ohnu se a pro jistotu otřu olejovou vanu + okolí (pokud je možnost), přes BT adaptér zkontroluji readiness kódy a než tam přijedu, tak auto projedu tak, aby byl olej zahřátý na provozní teplotu. Na mé STK už vím o tom, že pro měření emisí používají bezdrátovou komunikaci přes BT, což napoprvé udělalo neplechu, protože jsem rádio pouze zeslabil a to stále komunikovalo s mým telefonem, takže rádio vypínám.