K čemu je STK?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak na výměnu jsem domluvenej, jenže servisák má spoustu jiné práce a já na něj taky extra netlačím, takže až bude čas, vyměním rovnou obě zadní.
DedVseved píše:co spáchá vypalování DPF filtru (klidně zvedne 2-3x spotřebu) a že se emise musí měřit v určitých otáčkách, tak ho před STK zregeneruji.
A jak to prosím pěkně uděláš? V C4 ani nevíš, kdy regenerace probíhá a už vůbec ji nedokážeš nijak zapnout. To si jako mám koupit diagnostiku? Opravdu názor hodný vševěda.
Nejseš náhodou zaměstnanec STK?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale taky tato diskuse potvrzuje, že jakkoli provedená technická neznamená, že od ní s tím autem v pořádku dojedu domů. Ale také to neznamená, že auto vydrží ve vyhocujícím stavu přesně dva roky a od půlnoci toho dne vyznačeného v techničáku se stane nebezpečným na silnici.
Se svými posledními dvěma auty jezdím na pravidelný servis a emise i STK si od nich nechám rovnou zajistit, jen mi přitom chybí ta svoboda, kdy tam pojedu - datum registrace mi jde už o 15 dní pozadu. V tom servisu si totiž nemůžu moc vybírat, na kdy mě objednají, takže permanentně se mi datum příští technické posouvá tak, že jsem za posledních 15 let nikdy nevyužil celé zákonné dva roky, leda bych tam to auto pár dní nechal, STK mají ve stejném areálu a ven na silnici s tím nemusí.
To, co mi však na technických u nás vadí nejvíc, jsem tu psal už v prosinci.
Celeron píše:DedVseved píše:co spáchá vypalování DPF filtru (klidně zvedne 2-3x spotřebu) a že se emise musí měřit v určitých otáčkách, tak ho před STK zregeneruji.
A jak to prosím pěkně uděláš? V C4 ani nevíš, kdy regenerace probíhá a už vůbec ji nedokážeš nijak zapnout. To si jako mám koupit diagnostiku? Opravdu názor hodný vševěda.
Nejseš náhodou zaměstnanec STK?
Nemusíš mě hned hloupě zaškatulkovat, nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnanec STK. Každý, kdo auto trochu vnímá, ví, kdy se při jeho specifických trasách a nájezdech filtr regeneruje a je schopen toto odhadnout a na STK se připravit. Pokud to nedokážeš, tak smůla, zaplatíš 2x.
Neumím si mimochodem přestavit, jaké vraky by na silnicích jezdily, nebýt STK.
Také mne jednou vyhodili kvůli prázdné rezervě nebo absence opěrek zadních sedadel (příští rok již nebyly povinné). Když ale zjistili vadné čepy nebo zvlněné brzdové kotouče, sklapl jsem podpatky.
A kutilmile - nelituju tě