Nefunguje VCR LG LV2788
Moderátor: Moderátoři
Nefunguje VCR LG LV2788
Otázkou je zda Ti zdroj nastartoval. Během připojení v sítí neměř nic na primáru, nebo Ti to bouchne pod rukama!
V případě, že elyty budou OK (kontrola C-metrem a ESR testerem), pak prověř optočlen, výkonový prvek na primáru a pokud tam je, tak i TL 431. Schottky na sek. bývají většinou OK.
Toto jsou snad ty nejčastější špeky, snad Ti to pomůže.
Ať se daří!
SIDTIM píše:Během připojení v sítí neměř nic na primáru, nebo Ti to bouchne pod rukama!
OT : Je zvláštní, jak často poslední dobou čtu taková varování v různých tématech na bastlírně... Spínaných zdrojů jsem opravoval snad stovky a nikdy se mi nestalo, abych během měření odpálil primár. Nezdá se mi, že by vliv přívodních kabelů k měřáku byl až tak fatální, maximálně by zdroj vysadil. Nicméně pokud má někdo výše popsanou zkušenost, rád se poučím.
No třeba mě se jednou stalo že jsem po flámu měl tak rozkepaný pazoury že sem si při měření spojil +U přímo do řídícího IO. A bylo vymalováno. Co ty víš jak to kolegové myslí. Safety first!!!!DiGiCo píše:SIDTIM píše:Během připojení v sítí neměř nic na primáru, nebo Ti to bouchne pod rukama!
OT : Je zvláštní, jak často poslední dobou čtu taková varování v různých tématech na bastlírně... Spínaných zdrojů jsem opravoval snad stovky a nikdy se mi nestalo, abych během měření odpálil primár. Nezdá se mi, že by vliv přívodních kabelů k měřáku byl až tak fatální, maximálně by zdroj vysadil. Nicméně pokud má někdo výše popsanou zkušenost, rád se poučím.
mi-ro píše:No třeba mě se jednou stalo že jsem po flámu měl tak rozkepaný pazoury že sem si při měření spojil +U přímo do řídícího IO. A bylo vymalováno. Co ty víš jak to kolegové myslí. Safety first!!!!
Jj to znám, kolegovi se takhle smeknul hrot měřáku a polovina ho zmizela. Samo že měřil na primáru impulsního zdroje.
- Přílohy
-
video2.JPG- (196.46 KiB) Staženo 163 x
krutor píše:Takže sem dávam foto části plošňáku, kde je ten zdroj. Ten kroužek 1 by měl bejt primár, 2 startovací kondík (možná že ten vysušenej) a 3 sekundár. Zkoušel jsem měřit napětí di diodách (informativních) a naměřil jsem cca 4,6 V. Kondíky měřit nemůžu, páč zatim nemam čim.
4,6V je málo to ti už nenabieha procesor. vymen kondik vo vetve 5V alebo kondiky ak su tam viacej
inač nezakrúžkoval si asi spravne sučiastky, prvá je ta menšia cievka "kompenzačna", bráni vniku rušivých interferencii z videa do siete, druha je primárny elyt tipujem 22uF/400V. dalšia je sietove trafo pre sekundár. takže fakt ak tomu nerozumieš tak to nechaj servisu
A plne súhlasím z Digico, ten veľký elyt podla mna nebude špatný, skôr ten menší ihned na pravo od IO, ten veľký ak je špatný tak sa prejavý v obraze ako šikmé pruhy v "takte" 50Hz, alebo ti bude pri práci s páskou vysadzovať zdroj. inač v ňom nevidím chybu.
kondik píše:Miri píše:Tak to první kolečko - označené je odrušovací cívka, to druhé kolečko je sice kondenzátor, ale je filtrační pouze pro primár a to třetí kolečko je sice trafo, ale impulzní!!
Přenechej to prosím někomu, kdo tomu alespoň trošičku rozumí.
Presne tak, neviem preco sa do toho chyta.
asi chce ušetriť 500 korun zaopravu zdroja