Díky za každou radu...
Zesilovače EZK
Moderátor: Moderátoři
Zesilovače EZK
Díky za každou radu...
Ale máš fakt jistotu, že odešel tenhle IO?
A jen jeden?
Pokud mě paměť neklame, tak tyhle stereo moduly měly společný přívod napájení, a když se jeden koncák utavil, tak šel většinou do zkratu. Potom nehrál ani druhý kanál...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jenicek: díky za nabídku píšu SZ
https://photos.app.goo.gl/HsuzmFDaLsh4xiGY9
Po neděli se uvidí... Teď je zatím vytáhnu a projdu zbylé součástky...
Díky za případné odpovědi...
- pocitujlasku
pocitujlasku: To jsem udělal - Dal jsem tam 500W D class modul s IRS2092S A jelikož je tam nižší napájení, než doporučené, tak výkonově to bude jako těch 200W...
ransom: Dal, a dokonce jsem preventivně měl každý koncák na jiném chladiči...
Fakt toto nechápu...
Já sám je nemám rád. Ono taky uchladit ztrátu 100W zesilovače - to se běžně dělá se čtyřmi tranzistory v TO-220 (a to ještě teplo na koncových tranzistorech není všecko co zesilovač vygeneruje). Do 60W používám svoje miniaturní! diskrétní moduly. Ono je to stejně velké jako s tím TDA. Vždycky je lepší mít výkonovou část s trochou paranoie naddimenzovanou. Jinými slovy netahat TDA729x nad těch cca 40V bez signálu.
Nevím který modul s IRS přesně máš. Ty co se mi válejí doma se probudí k životu až někde nad +/-55V. Ale pro tohle použití dobrá volba.
Kremik - tento nepřežil Silvestr, kdy ho majitel vyšťavil nad jeho možnosti a šel dál pokračovat v pití... Pak už jen ví, že se z toho zadýmilo a hotovo...
To je klidně možný. Mně zase chodí třicet let konstrukce s proklínanými MDA2020.
Rellik:
Jo, to je on. Akorát já je měl levněji z Aliexpressu. Jestli se spolehlivě chytly a nevynechávají při plném vybuzení (jak poklesne napětí) tak dobrý. Je to zastaralá konstrukce a poskládaná z mizerných součástí. To první tady nevadí a na to druhé stačí nehonit je nadoraz.
Získal jsem kdysi levně B113 právě proto, že v něm "pořád odcházely". Jsem je vyměnil, hrál na ně roky, nijak je nešetřil a nic se jim nestalo. Přitom původní majitel jimi krmil jakési plastové bedýnečky s nějakým obyčejným širokopásmem, já pořádné dřevěné dvoupásma (k nelibosti většiny okolních sousedů