Pozor na levné HOT
Moderátor: Moderátoři
Pozor na levné HOT
v TV GRUNDIG ST63-450 text, chassis CUC 4510 odešel HOT (VN transformátor) 29201-029.04
Vzhledem k stáří přístroje a blízkosti digitalizace jsem se rozhodl pro levnou náhradu. Objednal jsem TR6503.
Dostal jsem trafo s označením 6503, ale to způsobovalo výboje v ostřicím potenciometru.
Mám jediné vysvětlení: V originálu se ostřicí napětí sráží vysokoohmovým odporem z plného VN viz
http://donberg-electronique.com/descript/h/hr_6503.htm
Z toho náhradního je vyveden "tvrdý" výstup z první diody.
Dodavatel mi zdarma poslal HOT s jiným číslem, vypadal a choval se stejně.
Oba jsem poslal zpět, to druhé číslo ani nepoznamenal.
S jiným ostřicím trimrem by to určitě chodilo, ale ten se nedodává, a bastlit jsem nechtěl.
Vyžádal jsem si za příplatek HR6503 a běží to bez problémů.
Většina HOT má trimry ostření a G2 vestavěné, u nich podobný problém nehrozí.
Pepper
pepper mimo jiné píše:v TV GRUNDIG ST63-450 text, chassis CUC 4510 odešel HOT (VN transformátor) 29201-029.04
Vzhledem k stáří přístroje a blízkosti digitalizace jsem se rozhodl pro levnou náhradu...
Pokud potřebuji VN trafo, tak preferuji hlavně typy od HR nebo jiné ověřené. Pokud nemám jistotu že to co mi prodejce nabízí podle něj "jako alternativní" tam opravdu na 100% nesedí, tak si ho neobjednám. V minulosti jsem měl podobné potíže třeba s některými "plnohodnotnými" náhradami některých DO, ale dneska už jsem opatrnější a každému joudovi co prodává součástky hned tak všechno nesežeru. Na to už jsem v branži příliš dlouho.