Lampový kotoučák Philips EL 3536
Moderátor: Moderátoři
Lampový kotoučák Philips EL 3536
https://www.radiomuseum.org/r/philips_el3536el_353.html
Mechanická část po 64 letech překvapivě dobrá, řemínek, tónová kladka, předlohové kladky OK. Elektricky možná sem tam oxidované kontakty přepínačů a patic. Vůbec se tedy nedochovaly původní knoflíky, místo toho směs nějakých ze starých TV nebo co, nevím jestli by se daly repliky vyrobit na 3D tiskárně.
Co mě zaujalo, zajímavé zapojení koncového stupně, druhá mřížka EL84 zapojena na odbočku primáru, ale spolu s napájením předchozích stupňů, vlastně na odbočce je zdroj a druhá mřížka je až "nahoře" na celém primáru. Setkal se s tím někdo?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Odstupem 45 dB. Z mládí si pamatuju že hrál celkem obstojně, ty lampový konce dodávaly správný přebuzený říz a to se mi tehdy líbilo.
To druhé vinutí tam není kvůli brumu, ale snižuje stejnosměrné sycení jádra, takže vystačí s tenčí vzduchovou mezerou (jestli tam vůbec nějaká je)
Jo, to jsem měl taky kdysi geniální nápad, vzít trafo na toroidním jádře pro Ačkový jednočinný konec a ss sycení vyrušit opačným ss sycením ze zdroje proudu, bohužel k realizaci pak nějak nedošlo, asi kvůli jiným geniálním nápadům.
xsc píše:Ale elytují, jsou nové. I ten původní byl už i předtím vyměněný, ale i tehdy k němu někdo přidal ještě další.
a máš tam všechna stínění, která tam mají být ?
- Přílohy
-
Sonatina 315A.pdf- (162.93 KiB) Staženo 138 x
Crifodo píše: Vůbec se tedy nedochovaly původní knoflíky, místo toho směs nějakých ze starých TV nebo co, nevím jestli by se daly repliky vyrobit na 3D tiskárně.
Jednou jsem ten magič prohlížel ale už je to hodně dlouho. Knoflíky by vytisknout šly ale neměl náhodou originál kovový čepičky? Ty knoflíky měly červík z boku a nebo pod tou čepičkou kleštinu jako teslácký měřáky?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!