Chladnicka po stehovani nefunkcni

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brzda

Chladnicka po stehovani nefunkcni

#1 Příspěvek od Brzda »

Zdarec, potreboval bych trosku poradit. Znamy potreboval prestehovat chladnicku, tak ji naklonili a prestehovaly a ze jim na novem miste prestala jet. Nvm co to je presne za znacku. V zasuvce stava je. Mohlo by to byt tim ze ji naklonili?
nxn

#2 Příspěvek od nxn »

Jede kompresor ?Předpokládám že ne tak změř napětí na konci šňůry a pak u termostatu....na kompresoru...a zjistíš kde to je já bych to typoval na termostat.....
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
jasin

#3 Příspěvek od jasin »

Jestli je to absorpční lednička, tak bývá dobré ji obrátit na chvilku nohama vzhůru. Pak zase pojede.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Oldradio »

Jestli při tom stěhování neurvali zátav na kompresoru a neuteklo jim chladivo. Nedělá vůbec nic, nebo má snahu se furt restartovat? Stěhoval jsem chladničku už několikrat a vždy v nějaké bizarní poloze, aby se vešla do auta a nikdy neměla problém znovu naběhnout.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

Taky jsem viděl přetrženou šňůru. Ten dotaz je velmi neurčitý
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Brzda píše:Mohlo by to byt tim ze ji naklonili?

Např. ve starých Calexkách je v motoru olej. Když to nakloníš, nateči ti do trubek. Pokud ji necháš pár hodin po přepravě stát, aby olej natekl zpátky do motoru, není to problém. Jak ti ho kompresor foukne do trubek, bývá to horší...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

ZdenekHQ píše:
Brzda píše:Mohlo by to byt tim ze ji naklonili?

Např. ve starých Calexkách je v motoru olej. Když to nakloníš, nateči ti do trubek. Pokud ji necháš pár hodin po přepravě stát, aby olej natekl zpátky do motoru, není to problém. Jak ti ho kompresor foukne do trubek, bývá to horší...

jojo, já jsem to čerpadlo použil jako kompresor pro vytlačení piva z bečky a ten posraný olej mi do toho natekl. A to bylo fakt horší. :-)
Ten malinký píst čerpadla je z jedné strany v médiu a z druhé v tom oleji, když to otočíš olej vyteče a píst zadřeš a motor upečeš.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

naše stará Calexka blbě chladí, když se vychýlí z jisté pečlivě vyštelované polohy, takže se s ní nesmí hýbat :)
Brzda

#9 Příspěvek od Brzda »

no abych pravdu rekl, tak me nevim jak lednicku stehovali, jen mi znamy rekl ze proste vubec nejede (ani kompresor, proste nic, jako kdyby nebyla v zasuvce :-) ) ale dneska si na to zavolal nejakyho opravare tak mu to asi opravil
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“