CANON BJC 5500
Moderátor: Moderátoři
Ak ti snipping tool ("vystrihnúť") spôsobuje pozavieranie okien, v takom prípade použi printscreen klávesu, následne ctrl+v niekam, čo ti dovolí uložiť obrázok, napríklad aj skicár - potom nemusíš fotiť displej mobilom. Len to neukladaj ako bmp...
Obávam sa, že tam bude problémy robiť práve ten software, buffer tej skice bude zmenšovať i ak sa vyberie veľkosť papiera ako fanfold/skladaný. Najlepšie snáď nájsť niečo ako custom size (užívateľsky predvolenú veľkosť) papiera v nastaveniach tlače toho konkrétneho software (čo to je za software?) - niečo ako má MS Word dole v prílohe, tam sa naklepe tých 420 × 1500 a potom zvyšok ponechať na tlačiarni. Nádej umiera posledná
Ovladač pre tú BJC 5500 má nejaký špeciálny názov?
Cez ten displej čo je na tlačiarni nejde nastaviť skladaný/traktorový papier? A2 je 420 x 594, ergo aspoň tých 420 na šírku sedí, už len nejak doladiť tú dĺžku na 1500 tým, že si to potiahne koľko papiera potrebuje.
kutilmil píše:Toto je parádne. keby sa to tam dalo takto vložiť (myslím velkosť strany) ja som to tam ale nenašiel.
V kresliacom programe nemám problém nastaviť stranu
🤔
Natíska sa otázka, prečo do tej BJC osádzali traktor, keď driver "nedovolí" tlačiť predlžené stránky, resp. zdá sa, že takú možnosť neponúka. Ak sa ti ozvú z tej technickej podpory a dajú ti fundovanú odpoveď (nič proti, ale pochybujem, na druhej strane sedí ind kerý vie riť palovú o tlačiarni spred dvoch dekád), určite by som im na to zareagoval a spýtal sa, či je možné tým drivrom tlačiť i na traktor bez toho, aby to zrazil na vybranú veľkosť. Inak je to bottleneck.
Z vývojárskeho riešenia možno celý ten škic exportovat do BMP a tú tlačiaren proste nakrmiť nejak riadok po riadku cez LPT, ale to už špekulujem - na to sú protokoly, to nejde odosielať jak text.