Na ten IDE řadič šel pověsit i normální disk, ale rychlost samozřejmě brzdilo připojení přes ISA sběrnici. A to už na mé novější 486, kde normální řadič byl na PCI. Jinak první verze ještě neměly ani IDE.
Windows 98se
Moderátor: Moderátoři
Ma jebne, vraj starý počítač. i7 s 16 GB RAM a 1 TB SSD. Čo je potom môj Pentium Dual-Core 2.2 GHz, 2 GB RAM a 200 GB klasický harddisk, ktorý predávam? Na youtube a internet stačí. Nejako je tá mládež zhíčkaná.Yarda1 píše:Nedávno jsem narazli na tenhle článek:...
- pocitujlasku
Samozrejme je to furt synťák, nemá to podporu pre sample, ale fajnšmekri z toho dostali zaujimavosti.
Ja osobne som AWE ani wavetable kartu nemal, takže mi to v retrospektíve všetko znie jak MIDI patche "Microsoft SW Synth" počnúc myslím Windows 98 alebo Me... Dodnes platí, že ak nemáte kvalitné soundfonty, tak znie MIDI jak Senzi Senzus alebo jak kdesi na lacnej svadobnej zábave. Obzvlášť patche ako elektrická gitara.. ble.
- pocitujlasku
Ano, jablká a hrušky, ale to (dobové) MIDI wavetable beztak znie umelo, nech je hardwarové, lebo softwarové... Obmedzeniam syntézy nemá čo vyčítať, tam sa aspoň nikto nesnažil verne imitovať nejaký cimbál, flašinet lebo ozembuch
Já na tom dokonce ve Fasttrackeru hrál a skládal přes MIDI rozhraní, které bylo na Game portu (MPU-401). To jsem si vyráběl redukci na 2xDIN (pětikolík) a klávesy jsem měl Casio, které neměly úplnou banku nástrojů (jen 64), takže jsem měl ve zvukovce strčenou paměť a v ní jsem měnil banky nástrojů.
V té době ještě frčely Gravisy Ultrasound.
Jinak kdo bych chtěl, tak jsem udělal online složku, kde postupně přidám všechny hry a systémy co mám dostupné https://xp.veletiny.cz/ Bude to psát problém se zabezpečením, ale pro tuto složku nebudu vytvářet certifikát... Je tam zatím jen pár věcí... Ale do konce týdne tam toho bude určitě víc...
Přidal jsem na ten server další věci kdyby někdo chtěl...
- pro omezení paměti u Win98 jsem kdysi používal program cacheman, to bylo v případě stroje, na kterém byl dualboot WinXP a Win98. Uměl u Win98 omezit RAM na 256MB, celková nainstalovaná byla 768MB.
- teoreticky by pro ten stroj mohly existovat ovladače pro WinME, ale nezaručuji to, tenhle systém jsem nikdy neměl.
Jinak ty Xp jsou na tom teda šíleně pomalé...