AR PE 2023

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Inu slabé věci někdy končí .
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Elektor mi poslední léta rovněž připadá, že jde taky pěkně na hubu...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
vrky

#18 Příspěvek od vrky »

No v tomhle červnovém čísle je to teda bída. Jen reportáž k 70. výročí rozhlasu.
pocitujlasku

#19 Příspěvek od pocitujlasku »

Ja som ho prestal kupovat niekedy okolo roku 2010. A aj ked sa neskor ku mne nejake to cislo dostalo, tak ma tam vlastne nic nezaujalo. Doba sa meni a dnes uz malokto doma kresli plosaky a stavia nieco od nuly.
Navyse sa vela veci presunulo na web, takze papierove vydania kupuje malokto.
No vidis, a tak si sa bal
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Tady se puritánům zježí vlas , ale já bych právě nahrnul do takového časopisu využití chinských stavebnic . Je to za rozumnou cenu a je tam spousta komponent , které právě amater doma nepostaví . I v práci využívám jednoduché pomůcky . Různé zdroje a generátory . Vždyť je to paráda právě sestavovat takovéto jednoduchosti . Hned fungují . Proč u nás shánět nesehnatelné , když si stowatový zes postavíš za 3kila . Koupíš předzesík . Nemusíš se spoléhat na kroužek , že ti někdo něco umožní . A když tě to přestane bavit , tak to za ty prachy hodíš do kouta . Tak jsem si koupil stavebnici kmitočtoměru , ale není tam vstupní obvod . Jak je mi dobré 40 let staré amáro , kde je takový bázmek k postavení . Dnešní ceny tenkrát nesehnatelných obvodů za pár kaček atd atd . Ne dělat návody na měřáky úrovně R&S . Na co . Bedýnek jsou plné dvory a zesů na alíku spousty . Jsem velmi stará konzerva , ale jako přizývatel mladých bych šel touto cestou .
pocitujlasku

#21 Příspěvek od pocitujlasku »

presne to som sa tu bal napisat :)
Proste prisposobit sa dnesnej dobe a zacat davat zapojenia tych vselijakych cinskych modulov, aj s nejakym vysvetlenim cinnosti, ako to zapojit na arduino/atmegu/pic... proste take mini tutorialy s pripadnym zakladnym programom na komunikaciu.
pripadne naco si dat pozor, alebo ako vieme pospajat rozne moduly dokopy...
No vidis, a tak si sa bal
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od kulikus »

Mluvil jsem s lidmi z redakce na Maker Faire.
Několik pardálů z redakce PE odešlo znenadání do důchodu a nastoupili mladí. S tím souvisí změna vzhledu - prý kvůli snadnějšímu exportu na webový formát. Redakce počítá s zacílením na mladé čtenáře a zvažuje změnu v zaměření obsahu v tomto smyslu.
Původní vzhled i obsah mi vyhovoval. Ve srovnání s novým byl řemeslný a ergonomický.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“