Baterie CR 1632
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
A potom som mal este jednu zahadu - velmi pomaly prepustalo prave predne a lave zadne koleso na zimnych. Pricina = hnily okraj plechoveho disku.
Rezervo jsem poprvé z lenosti kontroloval 5 let po koupi auta. Originál Mušelín na plecháči. Nevím kolik mělo nový ale naměřil jsem 2,4 barů.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale prd na druhou i se sousem, to čím se to matlá je mejdlo, buď nějaký obyčejný rozvařený v hrnci s vodou, nebo kupovanej klasickej "mazlák" známej každýmu, kdo byl na vojně. Usnadňuje to přetažení patky gumy bez poškození přes hranu ráfku a při nafukování gumy vyskočení její patky přesně na rantl. U dušovejch gum na tom tolik nezáleželo, patky nemusely k ráfku tak pevně a těsně přilnout, bo tlak držela duša. Bezdušový musejí udržet patku na ráfku i při relativně velkým bočním zatížení v zatáčkách, kdy se bok gumy deformuje - ale patka musí zůstat v co nejtěsnějším kontaktu s ráfkem, aby guma "neupšoukla" a neztratila tlak. Patky jsou proto mnohem pevnější a tužší - kdo někdy zkoušel ručo-fučo obouvat starší dušovku a modernější bezdušovku, ví o čem je řeč. Nebožtík táta se při přechodu u svý šáde na OR34 a 13" ráfky něco nanadával, že to není možný na ty ráfky doma obout - starý dušový OR6/36 na 14" ráfky nasazoval ručně jako knedlíky, u těch OR34 to po několika marnejch pokusech vzdal a začal jezdit do pneuservisu na strojovou nazouvačku ...Celeron píše:...Gumař mi ráfky při výměně patlá nějakým sračkolem, možná to pak líp drží.
....
A kutilmile - nelituju tě
Ale k mojej veci: v DO auta mám Renatu CR 1620 Swiss Made. Na nete som ju našiel za 1,60, nechcelo sa mi čakať vraj 5 dní, tak som šiel a kúpil ju v hodinárstve v nákupnom centre, lenže za 5€. No čo už, adekvátna prirážka. Chlapík potvrdil, ale že až tak adekvátna nie, pretože za 1,60 nie je ani nákup, a teda s tými na tom nete zrejme asi nebude niečo v poriadku... Posúdiť to neviem... Ale celkovo akú kvalitu môžem čakať od Renaty CR 1620 Swiss Made
- tomasjedno