Barevný značení diod Tesla
Moderátor: Moderátoři
Barevný značení diod Tesla
Ale nemůžu ten soubor nikde nalýzt, asi zmizel v nějaký datový stoupě. Možná to bylo dokonce tady na uploade.
Nemáte to prosím někdo v datový podobě?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale původní byl jinej, chybí v tom hledací makra. A taky jsem nekontroloval proti Kubátovejm knihám vlhkých snů.
- Přílohy
-
Diody Tesla2.pdf- (51.23 KiB) Staženo 443 x
Konkrétně katoda v původní barvě skla a zbytek černá,
Další anomálie v celá v barvě skla a katoda zelenej proužek.
Obě mají cca 0,7V a 4-5pF na čínským testeru.
Od jedný je 30 od druhý 50 ks. Rovnou je vyhodit se mě nechce.
A kutilmile - nelituju tě
Jinej problém je, že za ty léta není moc velkej rozdíl mezi černou, zelenou a modrou. Třeba jsem našel červená, černá, žlutá, žlutá. Podle toho "barevníku" co jsem postnul nic takovýho Tesla nedělala. Nejspíš zelená zčernala, pokud jo, tak by to byla KA206S.
Fotky špatný, bez macro předsádky nic pořádnýho z foťáku nevypadne.
Dole je zelenej proužek u katody na surovým skle, vlevo stříbrná s katodou surový sklo. Ty malinký jsou nacvakaný a naohejbaný asi z nějakýho osazovacího automatu. Surový sklo s černým proužkem u katody. Jo a ta půlkou černá, druhou surový sklo je taky záhada.
Pak tam je ještě kupa naprosto divnejch barev, vše vytahaný z desek, třeba černá, červená, bílá, bílá. Ten bastlíř, po kterým jsem to zdědil, to asi vytahal z kdovíčeho, možná to ani není RVHP.
Myslím, že z toho asi nikdo nic nevybádá.
Spíš nějaká Asie, kdysi jsem je potkával.
A ty krátké ve skle bez potisku to bývaly kdysi 1N4148 v běžné komerční spotřebce (autorádia, kazeťáky apod).
A dokonce jsem nějaké kdysi myslím dostal o známé, která zažila konec Tesly v Brně, měli je tam napáskované pro automaty (byla to směs rezistorů, diod, feritových perliček a drátových propojek).
Letopočet asi 1996, 1997.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
https://www.teslakatalog.cz/KA261.html
Ono je toho v tom "barevníku" trochu víc zašuměnýho. Třeba u varikapů není dělanej rozdíl mezi horníma tečkama a celoploch barvou zespoda. U něčeho je správně "staré označení" u něčeho není. A něco tam taky chybí a nebo zase přebejvá nebo je zdvojený.
Asi to malinko učísnu.
Ne, u nového značení píšou "podelný proužek". U starého byly proužky.Celeron píše:Asi budeš mít pravdu. V katalogu ale píšou proužek a ono je to spíš barva těla. Takže datový šum.
Ono je toho v tom "barevníku" trochu víc zašuměnýho. Třeba u varikapů není dělanej rozdíl mezi horníma tečkama a celoploch barvou zespoda. U něčeho je správně "staré označení" u něčeho není. A něco tam taky chybí a nebo zase přebejvá nebo je zdvojený.
Asi to malinko učísnu.
KA261 červený, černý, černý,
KA262 čevený černý, sříbrný.