Mikrofon přímo do usb ?
Moderátor: Moderátoři
Mikrofon přímo do usb ?
A kutilmile - nelituju tě
a nebo o trošku dražší a trošku lepší
stojí to jako dvě krabičky cigaret a na počet piv si to přepočítej sám . . .
já si k tomu pořídil kvůli brumu ze zemní smyčky ještě galvanické oddělení USB portu a mám velmi dobrý, kvalitní zvuk . . .
- pocitujlasku
Jo , je tam pin zaslepen , ale ten konektor (vstupní) jsem úplně zničil .... Něco se nauč , je to HP a jen vpředu . Však jsem se ho něco napoprvé nahledal ..
Na CT4750 (SoundBlaster 128 PCI) potrebuješ ovládače. Existujú do Windows 7 32-bit, na 64 alebo novšie Winy už nie.
BOBOBO píše: .... Něco se nauč , je to HP a jen vpředu . Však jsem se ho něco napoprvé nahledal ..
Tohle přesně jsem měl na mysli - jestli to není nějaká extra oyebaná pracovní stanice, na kterou nic jinýho než značkový díly neexistuje. Tady jsem Jaromírovi nabízel komplet header vymontovanej z jinýho kompu - nevzal si ho, takže ho můžeš mít ty. Kdoví, jestli to taky není přímo z nějakýho hápéčka ...když předtím EKKAR píše:Bořku, vyfoť tu zadní stranu kompu - já si myslím, že tam mikrákovej vstup je ... To by už musel bejt jo extrofkovej kompl, kterej by neměl na integrovaný zvukárně vstup i zezadu. A ... je důležitý, jestli sis zničil enem ten konektor na čele komplu, nebo jestli sis přes něj odčudil přímo vstup na desce.
A kutilmile - nelituju tě
BOBOBO píše:dá se zapojit mikrofon přímo do usb portu
Jasné, že dá. Spoj DATA+CLK dokopy, aby tomu vindous nehladal driver a rozpoznal zariadenie automaticky, a pripoj na to ideálne uhlikový mikrofon, s predpätím aspoň 40 volt, nech systémovej zbernici prehovoríš jak Gottwald v '48, keď sa vracal z Hradu od präsidenta asvabaditeľa.
Teď vážne: to sa ti ako podarilo zničiť ten vstup spredu? Ak si vylágroval vstupný jack, odletuj a osaď nový, alebo, ako ti správne OK1HGA poradil, do volného USB pripoj lacný Axagon za pár eur a v nastaveniach Windows nastavíš druhý mikrofon ako predvolené zariadenie (prípadne ten poškodený vstup vypneš).
Kupovať USB mikrák ako taký je blbosť, do toho modelu z odkazu vložíš bárčo s 3,5mm vstupom (navyše je to stereovstup, ešte ti to spraví aj druhý audiovýstup); alebo si dobastlíš adaptér. Konkrétne ten model z odkazu používam v dvoch laptopoch na rôzne vstupy - mikrák kondenzátorový, elektretový, dokonca zo srandy i ten uhlíkový (stíšený), tiež to funguje ako line-in (mávam tam zapnutý výstup z radiostanice), ak v nastaveniach vypneš mic-boost. Ergo, neni to velké, je to lacné, zožere to 1 port a je to viacúčelové.