led luxeon
Moderátor: Moderátoři
mi-ro píše:20W LEDky? UKAŽ!!! to musím vidět, co to umí? není to 20W PMPO? kdes to vzal a co to stojí?
Tiež som sa čudoval, ale už sa predávajú aj 100W biele LED-y len sú ešte hroooooooozne drahé.
http://tme.cz/katalog/index.phtml?f_szu ... drzewo=470
helios píše:mi-ro píše:20W LEDky? UKAŽ!!! to musím vidět, co to umí? není to 20W PMPO? kdes to vzal a co to stojí?
Tiež som sa čudoval, ale už sa predávajú aj 100W biele LED-y len sú ešte hroooooooozne drahé.
http://tme.cz/katalog/index.phtml?f_szu ... drzewo=470[/qHm,ta cenovka je úžasná]
pavel16 píše:Já jsem řešil 1W ledkama osvětlení na zahradě.Jedu z autobaterie a k ledkám jsem použil měnič MC34063A-na každý dvě ledky.Pokud ledku dobře chladíte,může být její proud větší.
Ja by som tento menič chcel použiť na 3W Luxeon, myslíš že by to ešte zvládol? Napájanie 3x AA akumulátor...
- Artaban001
FERYACT píše:....a velikost napětí na LED se nastaví dle charakteristiky sama.
Když do série s napěťovým zdrojem připojíš odpor, tak vytvoříš zdroj proudu. Nechci tě trápit teorií obvodů, ale je to tak. Ideální zdroj napětí má nulový vnitřní odpor a ideální zdroj proudu má nekonečný vnitřní odpor. Realita je někde mezi tím. Z toho také plyne, čím bude rezistor v sérii s LED větší, tím bude proud If stabilnější. Ale když potřebuješ proud větší, musíš sáhnout po proudovém zdroji s elektronickou regulací. Výkonové LED mají dynamický odpor například cca 1 ohm, není je tedy možné s kvalitním zdrojem napětí provozovat. LED prostě není žárovka a proudový režim je pro ni samozřejmý.
A dá se tahle led použít bez předřadného rezistoru ........ např na stab zdroji si jen nastavit 3V a krmit ji přímo ze zdroje bez předřadného R? Teda aspoň s normální led to jde. (to mě nikdy nenapadlo že s led budu mět někdy tokové problémy
Jak připevnit tu led ke chladiči? Myslel jsem že tam budou nějaké dírky na upevnění chladiče, ale nejsou. Je to jen taková kapka. Viz nekvalitní rozmazané foto ..... je to ze zadu.
- Přílohy
-
154665.jpg- (11.12 KiB) Staženo 78 x