Poooomalý načítání Bastlírny
Moderátor: Moderátoři
Před pár lety se touto činností zabýval tým 5 lidí. a nějaké spřátelené servry byly taky. Dnes, když vidím výsledky jejich práce, tak předpokládám, že to bude už podstatně vyšší číslo.
A je celkem jedno, kam jsem připojený. Bastlírnu bych zařadil mezi ty rychleji dostupné.
Nezačaly náhodou prázdniny?
Jinak problémy jsem měl do minulého týdne - po instalaci IE7 procesy MsMpEng a svchost vytěžovaly vždy při přihlašování a připojení procesor na plných 99%, HDD se přitom třeba 3-5 minut nezastavil, a počítač neměl čas odpovědět, takže přístup na některé servery se neuskutečnil kvůli překročení čekací doby na odpověď, někdy ani DHCP server nebyl ochotný tak dlouho čekat s vystavenou IP (pozor - to je pouze teorie, ale asi nejblíže k pravdě: když HDD dochřoustal, stačilo vytáhnout konektor LAN a zase zasunout - a IP se načetla).
Byla to chyba WXP, mezi automatickými aktualizacemi se nestáhla oprava WindowsXP-KB927891-v3-x86-CSY.___ (tam patří exe). Po ručním stažení z http://support.microsoft.com/default.aspx?ln=cs a instalaci je pokoj a chodí to.
Proč se ale tato aktualizace nestáhla a nenainstalovala automaticky, nevím.
Ono se vůbec asi na netu toho dělo víc: kdo používáte free verzi Ad-Aware SE od Lavasoftu: kdypak se vám povedlo naposledy aktualizovat databázi bonzáků, kteří dokážou ohavně prodloužit start systému? Zatím to jde leda ručně (a pro někoho nepředstavitelně složitě) přes mirror site. Stránky Lavasoftu jsou nedostupné.
A takových případů běhá po netu víc (znám borce, který, když ho antivirák varoval, prostě ho vypnul, totéž dělal s firewallem, takže i dvakrát týdně se u něj formátoval HDD a instalovaly se WXP, bylo to rychlejší, než ten sajrajt hledat). Kde je chyba mezi klávesnicí a židlí a záblesk inteligence v těch místech zjevně nehrozí, je pracovní (a přivýdělečná) příležitost pro kohokoli, kdo o tom aspoň trochu ví.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To, že např. ve WIN XP je zřejmě červotoč, je podle mě veřejně známý tajemství a Visty toho budou mít v sobě 100x tolik. Je to hloupost tohoto světa, že si nechá diktovat od Mrkvsoftu i to, kdy má chodit na záchod (objeví se vyskakovací okono s nějakým zásadním nápisem) a kdy si musí koupit novej počítač, aby se do něj vlezl všechen ten hnůj, kterej je podle mě úplně nanic. Můj svět, co se týká WIN, skončil u WIN98SE a dále už míním kráčet jiným směrem.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- alovka
- Zakladatel fóra/superadmin
- Kontaktovat uživatele:
Zpomalení pozoruji, na serveru sql běží více webových aplikací, které ve špičce zpomalují chod i naší aplikace. Problém byl už i dříve a potom většinou následoval u pípni nový server. Tak uvidíme.
Zpomalení není vinou prolezlostí stránek, tuhnutí něčího PC vlivem surfování nechám bez komentáře, exploity jsem neobjevil, přihlašování a cookies pod w2k, xp a IE 6, 7 na 7 počítačích, které mám k dispozici bez problémů. Zrovna jsem zkoušel odezvu a vygenerování str. fóra za 0,68 sekund.
Mimochodem v pondělí jsem uhradil fakturu na další rok, tak doufám, že se ta rychlost zlepší.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Někdy spolu musíme probrat Upload, vůbec mě není jasný, proč např. "ruční" přidání uživatele do Uploadu přes ftp zásadním způsobem zpomalí forum. Mě se takhle podařilo promazáním nesmyslů v ftp/users/ popohnat forum na dnešní rychlost (t.j. z cca 5-7sec na dnešních cca 0.8sec), ovšem dodnes je to pro mě záhada
- alovka
- Zakladatel fóra/superadmin
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se mi, že to spolu nijak nesouvisí. Upload je samostatná aplikace, která nevyužívá sql vůbec a veškeré informace si skripty ukládají do textových souborů na disk. Naopak fórum využívá SQL na 100% a aktuální rychlost SQL serveru se 100% podílí na rychlosti fóra. Vzhledem k tomu že SQL databáze fóra je na jiném serveru než upload, tak se mi to nezdá.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Asi 3x jsem něco zkusil a pokaždé se Bastlírna skoro zasekla..
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: