Jak napálit Čechy solárními panely
Moderátor: Moderátoři
Jak napálit Čechy solárními panely
https://medium.seznam.cz/clanek/milan-s ... p&seq_no=1
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám soláry 11 měsíců o výkonu 5,4kWp, baterky 11kW při vlastní spotřebě 5,5 - 6 kWh. Do sítě neprodávám, ale mám virtuální baterii, takže letní přebytky čerpám v zimním období. Z měsíční zálohy něco přes 4 tisíce teď chodí faktura měsíčně 500-550Kč, přes tři zimní měsíce do tisícovky.
Pořizovací cena byla 240 000 po odečtení dotace, návratnost si lehce spočítáš.
Ano, problémem je masovost v kombinaci se stávající kapacitou rozvodné sítě, už teď je u nás stop stav s připojením do sítě. Slibují brzké posílení, ale co to je brzké, 5let, 10let?
Bez virtuální baterie se návratnost posunuje k hranici rentability.
jezevec píše: Z měsíční zálohy něco přes 4 tisíce teď chodí faktura měsíčně 500-550Kč, přes tři zimní měsíce do tisícovky.
To jako že platíš měsíčně 4000 zálohu a oni ti v létě vrátí cca 3500 a v zimě 3000? Tohle po mě zkoušeli taky a tak jsem je přesvědčil ať si inkasujou jen skutečnost. Předpokládám, že když máš povolenej přetok a virtuálku, tak máš bonzovací čtyřkvadrant elektroměr. Jo a taky ti 31.12. virtuálku vynulovali? Stihnuls ji do tý doby spotřebovat?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Když jsem přešel od ČEZU na spot bezdodavatele, tak moje první záloha
byla jako poslední z ČEZU (16k) , po měsíci přišla faktura na 1,1 k a do týdne
mi vrátili 14,9k na účet
Zálohy jsem samozřejmě snížil ...
ČEZ = gauneři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V zimě k tomu přibude platba z virtuálky za distribuci.
Karle, kdyby o tom něco věděl, tak nebude psát nesmysly.
Soláry mám o 12 let dýl než ty, výkon 10 x větší a vím o tom kulový...
A na slušnej dotaz či radu arogantní odpověd. No nic, aspoň vím pro příště s kým nekomunikovat.
Záloha je vždy vystavená pouze na 1 měsíc, po uplynutí měsíce se dostane
faktura za ten jeden měsíc odebraný elektřiny. No a do 10 dnů ti pošlou rozdíl
na účet. V zimě předpokládám to bude jinak, tzn. asi jim zase budu posílat
já rozdíl ze zálohy na účet. Nebo by šlo na zimu zvednout zálohu ...
To platí teda pro mě co nemám virtuální bakterii
milosak píše:Záloha je vždy vystavená pouze na 1 měsíc, po uplynutí měsíce se dostane
faktura za ten jeden měsíc odebraný elektřiny. No a do 10 dnů ti pošlou rozdíl
na účet.
A v čem je rozdíl proti tomu, co jsem psal já?
Jen jsem radil, že se zálohy platit nemusí a lze si vyjednat jen fakturaci skutečný spotřeby, za což se mi dostalo ujištění, že o tom nic nevím a jedna paní povídala.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:milosak píše:Jen jsem radil, že se zálohy platit nemusí a lze si vyjednat jen fakturaci skutečný spotřeby, za což se mi dostalo ujištění, že o tom nic nevím a jedna paní povídala.
Máš "špatnýho" distributora. u Eonu nic vyjednávat nemusíš, zálohy odpadly automaticky po namontování 4Q elektroměru.
Nevím, jak u ČEZ, nenašel jsem to na netu, ale EON má virtuálku od dubna do března.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
jezevec píše:návratnost si lehce spočítáš.
jistě, asi tak nigdy
po pěti letech, kdy nejpozdějš skončí záruka, se začnou srát akundy, měniče, hovna, sračky, mezitím štyrykrát zvednou distribuční a další poplatky, pže distributor to samozřejmě nebude celý dotovat z vlastní kapsy…
budeš každejch pět let platit bůra za revizi, pže tydle 🤐 pojí-štěnicovny tuplem nebudou krejt bez nich, doufej, že to nebude přitahovat blesky a pokud jo, tak neodejde nic než patrony přepěťovek, atd.