Sony KV-2184MT
Moderátor: Moderátoři
Vera napsala či píše:No aspon je tu prca, jak vidm. Aspon k necemu ten muj dotaz byl. Uz to nereste.
To neznamená, že to s tebou nemyslíme dobře.
Jenže i zkušení bastlíři, znalí funkce součástek a měření, se často opravám televizorů radši vyhnou. Ne nadarmo servisáci jezdí na školení, jak diagnostikovat závady v tom kterém šasi.
Je to tvé rozhodnutí, kolik času ti stojí za to do toho vrazit a kolik peněz do zbytečně vyměněných součástek.
Daleko líp se radí někomu, kdo vezme příslušný měřák a pak sem napíše: naměřil jsem tam tolik a tolik, přitom jsem našel odpor, který má psanou nějakou hodnotu, ale naměřil jsem 6x vyšší, znamená to, že je na odchodu? - nebo už nenapíše, protože mu to hraje.
-
Vera
Problem s rozladenim programu ale pretrvava. Spoje civek vypadaji opticky dobre. Po opetovnem slozeni "krabicek stineni" tech civek, vydrzela TV slapat 2 dny. Programy drzely a slo v poho prepinat. Po teto dobe se zavada opet vratila. Mam tedy zkusit preventivne prepajet vsechny spoje civek?
Jo a prosim jen konstruktivni odpovedi, jinak toto forum prehlizejte. Dekuji.
-
Návštěvník
-
Vera
-
Martinekk
-
Vera
Tak a ted slibene fotky. Obe "krabicky stineni " byly rozebrany. V prave jsou vzduchove civky a v leve jsou civky s jadrem.
Tak do ktere se mam pustit?
Hmm, nedari se me vlozit fotky, mam spravnou velikost i priponu a nic. Tak nevim cim to.
-
Vera
Co delam spatne? V prvnim prispevku me to slo a ted ne?!
Prohlédni na plošném spoji spoje v první řadě od vrchu , 4. a 7. spoj od prava. Dal bych sem obrázek, ale nemám digi foťák.
Někdy taky bývá studený spoj na 2. a 4. spoji úplně vpravo.
Hodně zdaru.
-
Vera