Renault Thalia 2006 - kde podepřít auto při opravě?
Moderátor: Moderátoři
Renault Thalia 2006 - kde podepřít auto při opravě?
budu muset něco dělat na zemi pod autem vepředu a nerad bych, aby mě rozmáčklo, kdyby třeba prasknul hever. Thalia 1,2/55kW benzín/r.v.2006
Pojistnou podpěru prý mám dát pod "nápravnici". Ten náhradní díl jsem si našel na netu, ale jaksi nevidím žádnou podobnost zespodu pod autem.
Můžete označit na fotce, kam byste dali podpěru/podpěry?
Hever nebo podpěra se má umístit do zpevněného lemu pod prahem. To je jasné, ale je to úzké místo.Když tam dám hever, nevejde se tam podpěra a naopak. Tak jsem chtěl použít ještě druhý pevný bod, který by se v případě selhání heveru dal použít a nepromáčknul se.
Soused, znalec, řekl, že mám podepřít nápravnici. Akorát jsem ho rovnou nepožádal, aby si lehnul na zem a ukázal mi, kde to je
Dosud jsem si na autě sám jen vyměňoval kola. Jsem neznalec, jak říká BOBOBO. Možná při této opravě ani nemusím pod auto strkat hlavu, ale riskovat nechci, když nemusím.
Jinak mi ten kroužek zatím nepraskl. Po 15 letech dobrý.
S brzdama bohužel neporadím. Autům se ze záliby nevěnuju, na opravy nebo výměny kapalin jsem ho vždy dával do servisu.
Tohle je můj první pokus o samodomo opravu, protože jsem našel postup na YT a zdá se mi to proveditelné. Nejdéle ze všeho mi vždycky trvá psychologická příprava, než se do toho spustím.
Třeba mám klasický problém se špatným startováním v chladném a vlhkém podzimním počasí. Za mrazu ne. Podle diskuzí je to oblíbená závada, která může mít spoustu příčin.