Opačné otáčky jednofázového motoru HANNING
Moderátor: Moderátoři
Přece stačí ve vypnutém stavu změřit odpor mezi 1<->2 a 2<->4 (počítáno zleva). To je zdržení di grandiózo.
Špatné pochopení, vztahovačnost, ba demagoghyjje. A často takto reagují polistopadoví junioři do 30 let věku.Pokud někomu příjde normální poučovat o tom kolik stojí multimetr a co je ohmmetr, tak to fakt nemám zapotřebí.
Asi jsem to napsal nešikovně. Měl jsem za to, že ohmetr nemá, když tvrdošíjně odmítá jednoduché změření odporu a raději koupí další motor a pošle ho odborníkovi. Tak jsem mu chtěl poradit, že měřák může pořídit za menší částku, než je anabáze s druhým motorem.
No jo, mladí jsou dnes citliví a nenechají si nic líbit, jako jsme si nechávali líbit my. Dneska jsem o tom četl nadpis a dokonce jsem tentokrát článek rozkliknul.
Spíš bych to označil jako "přecitlivělý" = s každým prdem letí buď za mámou, nebo na OSPOD - a obecnej názor ve společnosti je v tom ještě podporuje a ubezpečuje je v tom, že to je správný ... Bohužel, částečná anonymita a non-kontaktní jednání na netu tomu jdou doslova naproti, protože říct něco podobnýho staršímu člověku jako odpověď na dobře míněnou radu zoči-voči by v minulosti skončilo minimálně ústním virválem, pokud ne rovnou pár dobře mířenýma po čuni ...PavelFF píše:...
No jo, mladí jsou dnes citliví a nenechají si nic líbit, jako jsme si nechávali líbit my. Dneska jsem o tom četl nadpis a dokonce jsem tentokrát článek rozkliknul.
A kutilmile - nelituju tě
Překrucování (špatné interpretování) přijatých informací je typické pro dominantní ženy. Má matka absolvovala VŠE a její rodiče byli ZŠ učitelé. Pokud jde o věci technické, je schopna do bezvědomí argumentovat, že černá je bílá.Asi jsem to napsal nešikovně.
Reakce, jakou předvedl tazatel, je vlastní i chlopům z oborů příbuzným elektru (co se týče bytů, baráků a vozidel) - automechanici mikroskopicky políbení slabo/silno, truhláři, zedníci, frézaři apod., i silnoproudí dráteníci (obecně hlavně ti all samo domo schopní).
"Tak mi ukaž, jak opravuješ tu zdrojovou desku z LCD, měníš flešku a vyřešíš ten nestartující počítač. A neřikej mi, že to je nějak složitý. Ty bys taky neuměl nahodit strop!"
Jenže jednostranná zručnost je jedna věc. A využití znalostí a široké teorie v oboru elektro (jeho iks odnoží) věc druhá.
PavelFF píše:No jo, mladí jsou dnes citliví a nenechají si nic líbit, jako jsme si nechávali líbit my.
. . . ale to neznamená, že by dnešní mládežníci neměli mít úctu, respekt a hlavně pokoru,
aby uznali svoji chybu . . .
. . . je to všechno jen výchovou a vlivem prostředí.
a ikdyž má někdo i několik vysokých, pořád to může být obyčejný blb a ignorant . . .