Měřič spotřeby Solight DT27
Moderátor: Moderátoři
Měřič spotřeby Solight DT27
Edit: na odporu R15 je napsaný 101 co je 100Ω a to má, jen mě připadne že je to moc. Nic se nehřeje, vše má normální teplotu. Ty dva velký elity jsem vyměnil za nové a změřené. U toho žlutého kondu mě sjel hrot tak je trochu upraven ale jen trochu.
A kutilmile - nelituju tě
Mimochodem sem chtěl podobným výtvorem otestovat spotřebu trafa naprázdno. Ukazuje to pěkné kraviny. Koupil sem elektroměr na DIN a měřím realistické hodnoty.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Zopakuj si pojmy "zvlnění napájecího napětí" a "filtrace napájecího napětí". Prostě po zapojení k síti máš na tom samotným měřáku zvlnění větší než je nějaká ještě neškodná hodnota - musíš připojit kapacitu kmístu, odkud se napájí měřicí elektronika a displej, paralelně vedle sebe elyt s kapacitou v řádu jednotek až desítek uF - největší co se prostorově vejde, provozní napětí stačí 6,3V, klidně může bejt tantalovej a SMD, hlavně aby šel nějak rozumně připojit a k němu keramiku něco mezi 22nF a 100nF, zas co se vleze. Ta keramika sežere vyšší kmitočty a "vyhladí hrany" případnejch pravoúhlejch impulsů, elyt zhladí kmitočty nižší. A jestli máš dost místa, dej do série před tu kapacitu (myšleno směrem od napájecího zdroje = od toho předřadnýho kondíku a diod směrem k citlivý zátěži do série malou tlumivku na feritovým jadýrku - zas je dost jedno, jestli válcovou na jádru tvaru tyčinky nebo činky, nebo namotanou na malej feritovej prstýnek = toroid. Hlavní je, že bude na feritu.robo píše:... Nevím proč vznikne ten bordel na displeji po vložení do zásuvky.
A kutilmile - nelituju tě