Levné teplo " kolektor" zdarma pod střechou
Moderátor: Moderátoři
Levné teplo " kolektor" zdarma pod střechou
Zatím vývoj == protože v létě netopím rozdíl je 18st - 40st a je to určeno na jaro nebo podzim kdy je venku 20-25 po střechou +-30 a v dílně 18st
potřeboval bych měřit převést nafoukaný teplý vzduch 1m3 na Kwh není tady znalec vzduchotechniky ?
rozuměj
Jak fyzicky ("průtokovým" měřákem) měřit množství teplý vzduch na výstupu 100mm trubky ?
protože
chci měřit == převést naměřené množství teplého vzduchu za 1h na Kwh na porovnání se spotřebovanými Kwh na elektromotoru větráku
Funkční zařízení zatím bez měření průtoku je jednoduché
porovnává teploty na půdě a v místnostech (dílna sklep) kde je teplota nižší než pod střechou pokud je rozdíl větší (teď jej mám nastaven přes wifi na 3st) zapne se ventilátor
viz
https://www.tuny.cz/ odkaz Teplo skoro za hubičku
tady je více pár fotek atd.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Cubic Feet per Minute = kubická stopa za jednu minutu – jednotka průtoku. Udává průtok plynu nebo kapaliny v kubických stopách za jednu minutu. Jedna kubická stopa je 28,3 litrů, 1 CFM je tedy průtok 28,3 litrů za minutu.
Když si hodnotu CFM pro svůj ventilátor zjistíš, nebudeš muset nic složitě měřit.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Hape píše:Když si hodnotu CFM pro svůj ventilátor zjistíš, nebudeš muset nic složitě měřit.
To jsou jenom teorie, výsledek ve vždy nižší než CMF a někdy i podstatně. Kecají do toho provedení róry, kolik je kolen nebo oblouků, zda se někde něco zužuje, rozšiřuje, mění tvar. Pak teplota, vlhkost a další kokotiny.
Když chceš skutečnej průtok, tak vrtule nebo venturka s diferenciálním tlakoměrem, což je výrazně dražší.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!