OTF 469 vypina

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
misislav

OTF 469 vypina

#1 Příspěvek od misislav »

Zdravim odbornikov.
Prosim o radu.Som silnoprudar a na nejake opravy sa nechytam(možno vymenit cely modul...) ale ... Mam asi 15r. OTF 469 a ten sa zacal sam vypinať do STAND BY ako po vypadku elektriny.Niekedy ho znova zapnem dialkovim niekedy ho musim vypnuť uplne a potom nabehne, ale poslednu dobu stale castejsie ho uz v ten vecer nezpnem.Viem už asi o troch televizoroch OTF alebo OVP co to robia.Ja mam ten moj na chate a neni moc opotrebovany a tak by ma zaujimalo: oplati sa oprava
co by to stalo
je to nejaka bezna zavada na tomto
type?
Ďakujem Michal z Prievidze.
milin

#2 Příspěvek od milin »

Výměn kondiky ve zdrojí!
army38

#3 Příspěvek od army38 »

Vymeň v zdroji kondík- mal by to byť C109 -47(100)mikro , v rozkladoch 220mkro na 25V a 4,7mikro na 250V a môžeš si povedať, že si silnoprúdar, ktorý opravil telku. Veľa zdaru. :lol:
cabernet

#4 Příspěvek od cabernet »

Takisto to môže spôsobovať aj studený spoj v napájacom zdroji, horizontálnom rozklade... Včera som mal takú istú závadu.
yakl

#5 Příspěvek od yakl »

Skutočne, studený spoj v horiz. rozklade je dosť častý, avšak je dobre viditeľný odspodu DPS, lebo býva ohorený. Niekedy sú aj optické a zvukové efekty.
migi111

#6 Příspěvek od migi111 »

presne tak premeraj elektrolyty v zdroji a vo vn časti prip. nej špatný spoj by to mohol byť a nemusíš sa báť oprava sa isto oplatí.. :) akurát som sa skoro zlakol že máš 15 až ked som dočítal príspevok som pochopil že nie ty ale telka :lol:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“