Jaká ložiska bubnu pračky AEG Lavamat 7000 Series?
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Jaká ložiska bubnu pračky AEG Lavamat 7000 Series?
Máme šestým rokem pračku AEG Lavamat 7000 Series, Mod. L7FBE68SC, pnc. 91455002900 a už jí začala hučet ložiska bubnu. Nějak se mi nedaří dohledat co je tam za ložiska a gufero. Nevíte co tam patří za ložiska a gufero? Našel jsem pouze celou vanu s bubnem jako komplet za víc jak 4000 Kč.
Vana bude asi svařená, co? Takže rozříznout, vyměnit ložiska s guferem, slepit a sešroubovat (to sem viděl na YouTube). Co požíváte na slepení?
Docela by mě zajímalo, jak lze koupit tak zkurwenou pračku, že jí ani standardně nejdou vyměnit ložiska bubnu... To je dnes tzv. normální?
Já jen po čem mám jít při ev. příštím nákupu. Zatím máme třetí vrchem plněnou pračku (momentálně Electrolux EWT10120W) a u všech šla ložiska s gufery vyměnit úplně normálně a nedestruktivně. Naposledy u toho Electroluxu to byla řekl bych až příjemná práce...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Jinak doporučuji shánět ložiska a gufero až po zdárném rozříznutí vany. Ložiska jsou standardní a lze je koupit ihned v jakémkoliv obchodě s ložisky, to gufero bývá speciální, vícebřité a tam je potřeba koupit shodné s původním. Otázka je, v jakém stavu je hřídel kříže, kam dosedá gufero, jestli již není hodně poškozena korozí a má po vyleštění hladký povrch. "Načatý" může být i samotný kříž, prostě pračky AEG je předražený šunt - s vrchním i předním plněním.
Vlafig píše: prostě pračky AEG je předražený šunt - s vrchním i předním plněním.
AEG je převlečený a možná vylepšený (???) Electrolux... Je vůbec nějaká vrchem plněná pračka, která nejde považovat za šunt??
Whirlpool asi né.
Brandt z Alžírska?? Nevím, měl jsem Polskýho Brandta a hrozně reznul, asi nepoužívají pozinkovaný plech.
Candy? Asi taky nic moc...
Žádná další konstrukce vrchem plněné pračky není. Kdysi bývalo Gorenje, Indesit (nyní převlečený Whirlpool) a ještě snad Eurotech...
Zbývá jenom drahé Miele ze šedýho dovozu. Oficiálně již vrchem plněné pračky v ČR neprodávají, ale (placenej) servis asi dělají, těch praček bude v ČR v provozu dost.
No, vlastně to vypadá, že Miele již vrchem plněné pračky nenabízí nikde, ani v Německu. https://www.miele.de/e/waschmaschinen-1015696-c
https://www.sbazar.cz/BazarMarketDUKLA/ ... rket-dukla
edit: nasypka vypada ze je od whirlpoolu, zbytek vypada ze maji udelany podle sebe
Nevím, že by Gorenje mělo svoje vrchem plněné pračky, myslím, že to byla převzatá konstrukce Fagor/Brandt, podobně jako starší Bosch/Siemens. Indesit již svoje relativně dobré vrchovky také nemá, po sloučení obou firem mají konstrukci Whirlpool. Předem plněné pračky Whirlpool a Bauknecht zase naopak vycházejí z konstrukce od Indesitu.
Aeg je slušná značka , ale jako u všech firem jde s kvalitou dolů. ale co by člověk chtěl když koupí pračku pod deset tisíc. Kříže bubnů u některých značek reagují na některé prací prostředky, napč takový Ariel dokáže u Bosche zničit kříž za 4 roky. Dost podobně je na tom LG.
Snad nebude příruba bubnu úplně blbá. Většinou peru tak na 40°C a 1000 otáček.
Dnes se velmi podobný model prodává pod jménem EW8TN3562C 800 UltraCare. https://www.electrolux.cz/laundry/laund ... w8tn3562c/