OTF 51M487 - nenabehne obraz
Moderátor: Moderátoři
OTF 51M487 - nenabehne obraz
zurco píše:Zdravim vas vsetkych, po vymene BU2508DF a kondenzátorov v zdroji, mi nenahehne obraz mam tam len tmavu obrazovku a tri horizontalne čiary na vrchu obrazovky. Viete mi prosim vas s tym niekto poradit? Vopred ďakujem.
Skontroluj osciloskopom či ti prichádzaju signály RGB na dosku obrazovky a napätia na nej. Možno odchod BUčka spôsobilo niečo čo si neodstránil.
kondik píše:cabernet píše:Skontroluj žeravenie obrazovky, prítomnosť anódového napätia a napätie Ug2. Pohni trimrom na Ug2, ktorý je na VN trafe. Ešte by to mohol robiť jeden odpor , teraz neviem pozíciu, skúsim to pohľadať.
To je môj tip.
Zeravenie obrazovky a VN asi ma ked nieco vidi na obrazovke. Predpokladam ze trimer UG2 sa sam "nepresteloval".
K TV som sa dostal až včera. Ďakujem za rady, pomohli mi. Osciloskopom som prebehol celu TV, všetko OK až na UG2 stačilo trosku pridať a TV beží skoro ako nová.
kondik píše:cabernet píše:Skontroluj žeravenie obrazovky, prítomnosť anódového napätia a napätie Ug2. Pohni trimrom na Ug2, ktorý je na VN trafe. Ešte by to mohol robiť jeden odpor , teraz neviem pozíciu, skúsim to pohľadať.
To je môj tip.
Zeravenie obrazovky a VN asi ma ked nieco vidi na obrazovke. Predpokladam ze trimer UG2 sa sam "nepresteloval".
Myslíš, že sa ten trimer predsa len "prešteloval" sám, alebo obrazovka postupom času mení parametre a treba preto niečo urobiť?
medabeda píše:Je ..štelovátko´´ Ug2 schované v trafu,takže je možno jím pootočit jen šroubovákem?Nebo je s ním možné točit i rukou?V druhém případě se mi stalo již několikrát,že jsem si při manipulaci se šáskem a při výměně nějaké součáatky u rozkladů nechtíc pootočil Ug2. Méda Béda.
Přesně tak. Pokud to čumí z trafa ven a není to zalepené, je lépe si udělat značku. Některé se točí dost volně a už jsem se vlastní blbostí také takhle naběhl..
Killroy
kondik píše:cabernet píše:kondik píše:cabernet píše:Skontroluj žeravenie obrazovky, prítomnosť anódového napätia a napätie Ug2. Pohni trimrom na Ug2, ktorý je na VN trafe. Ešte by to mohol robiť jeden odpor , teraz neviem pozíciu, skúsim to pohľadať.
To je môj tip.
Myslíš, že sa ten trimer predsa len "prešteloval" sám, alebo obrazovka postupom času mení parametre a treba preto niečo urobiť?
Ano mas pravdu, UG2 je potrebne pridat u tychto teliek. Len mi nie je jasne preco po vymene trandu v konci mu zrazu prestal nabiehat obraz (koli nizkemu UG2). Este by som pochopil keby napisal ze dlhsie nabiehal obraz v poslednom case, ale aby vymena trandu v RKS mala za nasledok znizenie UG2 - to nechapem. Mozes mi to kolega cabernet vysvetlit?
Zasa som ta nasral. To zeravenie a VN som tam teda pisat nemusel. To Ug2 je moja skusenost. To, ci mu nenabiehal obraz, alebo neskoro sa spytaj jeho. Vymena BU bola zavada, ku ktorej som sa nevyjadroval. Ahoj.